Έργα μαθητών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών - ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Δεκέμβριος 18, 2019 - 1:50μμ

Έργα μαθητών από το παιδικό τμήμα του Εικαστικού Εργαστηρίου, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, θα κοσμούν το αμέσως επόμενο διάστημα τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων.

Τα έργα – τρία συνολικά – παραδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (χθες) στον πρόεδρο του ΝΟΠ Πέτρο Καθρέπτα και τον αντιπρόεδρο  Κωνσταντίνο Δάσιο, από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και το συντονιστή του εικαστικού Αντώνη Βάο , την καθηγήτρια  ζωγραφικής  Ganaelle Bressud και την υπεύθυνη  του εικαστικού Μαρία Μανεσιώτη.

Η πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε πως η παράδοση των έργων, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα , για μια συνεχή συνεργασία με τον Ν.Ο.Π., καθώς πολιτισμός, παιδεία και αθλητισμός  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι , προσθέτοντας , ότι το επόμενο διάστημα , από κοινού με τη διοίκηση του Ν.Ο.Π., παρά την οικονομική ασφυξία στην οποία υποβάλλουν οι κυβερνήσεις το Δήμο και το Πολιτιστικό τμήμα , θα αναζητηθούν τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Η κ. Γεροπαναγιώτη επεσήμανε, πως είναι αδιανόητο η πολιτεία να μην επιχορηγεί τον Πολιτιστικό Οργανισμό και οι εκπαιδευτικές του δράσεις  - όπως αυτές των εικαστικών και των μουσικών σπουδών  - να μην συμπεριλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να έχουν αναγκαστικά καταστεί ανταποδοτικές.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Καθρέπτας και Δάσιος, ευχήθηκαν η παράδοση των έργων από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας συνεργασίας, η οποία θα βοηθήσει στη υλοποίηση του στόχου, για μετατροπή του κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π. σε ναυταθλητικό κέντρο με ζωή.

Τα έργα που παραχωρήθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών έχουν φιλοτεχνηθεί από τους μαθητές  των θερινών τμημάτων Δ’Ε’ΣΤ’ τάξης δημοτικού και των  δύο τμημάτων  νηπίων του εικαστικού.

Υποστήριξη: SilkTech