Η Ολυμπιακή ευκαιρία των σκυταλοδρομιών

Πέμπτη, Δεκέμβριος 26, 2019 - 8:02πμ

Μια βασική μονάδα μέτρησης της επιτυχίας μιας Εθνικής Ολυμπιακής αποστολής είναι το πλήθος της. Η ΚΟΕ είναι μια από τις ομοσπονδίες που μπορεί να μεγαλώσει αισθητά την ελληνική αποστολη, αρκεί να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα.

Μετά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπορούμε να έχουμε Ολυμπιακές βλέψεις σε τουλάχιστον δύο ακόμα σκυταλοδρομίες.

Η Ελλάδα έχει ήδη πάρει μια ομαδική πρόκριση από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού τον Ιούλιο, αυτή της 4Χ100μ. ανδρών, την οποία κατέκτησαν οι Γκολομέεφ, Βαζαίος, Χρήστου και Γεωργαράκης. Όπως είχε αναφερθεί στο Sportsfeed εδώ στην Νότια Κορέα χάθηκε μια καλή ευκαιρία εξασφάλισης πρόκρισης στην 4Χ100μ. μεικτή ανδρών αλλά και στην μεικτή 4Χ100μ. μεικτή. Μετά την μεγάλη βελτίωση των αποδόσεων του Βαζαίου στην πεταλούδα, του Χρήστου στο ύπτιο και της Ντουντουνάκη στην πεταλούδα κρίνεται ακόμα πιο επιτακτικό από πριν να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για τις λιγότερο ανταγωνιστικές θέσεις των ομάδων, έτσι ώστε να σχηματιστούν ομάδες ικανές να διεκδικήσουν προκρίσεις στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το Μάιο.

Θυμίζουμε ότι μετά τη χαμένη ευκαιρία του παγκοσμίου καλούμαστε να βρεθούμε ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, πέρα από τις ήδη προκριθείσες, στην παγκόσμια κατάταξη της 31ης Μαΐου 2020. Η περίοδος πρόκρισης για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια ξεκινάει την 1η Μαρτίου σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο.

• Μεικτή 4×100μ. μεικτή 
Αν υποθέσουμε ότι τα πιο γρήγορα στιλ (ελεύθερο και πεταλούδα) δίνονται στις γυναίκες, ο Χρήστου μαζί με έναν από τους πρόσθιους που προαναφέρθηκαν θα στελεχώσουν την ομάδα. Η μία από τις δύο θέσεις των γυναικών, η πεταλούδα, είναι κατειλημμένη από την εξαιρετική Άννα Ντουντουνάκη που με μεγάλο όπλο της το κολύμπι θα κάνει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα στην 50άρα σε σχέση με τα ήδη απίστευτα της Γλασκόβης. Το ατομικό της στα 100μ. πεταλούδα της 50άρας είναι 57.77 από το 2018 και δε θα είναι έκπληξη αν πλησιάσει τα 57.00 δευτερόλεπτα.

Για το ελεύθερο η ΚΟΕ δεν πρέπει να κοιτάξει πολύ βαθιά στο οπλοστάσιό της, γιατί υπάρχει το βαρύ όνομα της Νόρας Δράκου με τις δύο Ολυμπιακές συμμετοχές. Η 27χρονη έχει 54.81 στα 100μ. ελεύθερο από το 2016 και χρειάζεται κίνητρο και αναπτέρωση ηθικού για να κυνηγήσει την Ολυμπιακή πρόκριση και μέσα από τις σκυταλοδρομίες, πέρα από το ατομικό όριο στα 50μ. ελεύθερο.

 1 άτομο, χαμογελάει

* Μέχρι πριν τρία χρόνια, αν υπήρχε η συγκεκριμένη σκυτάλη, θα ήταν αποκλειστικά πατρινή υπόθεση για τις γυναίκες, με την "ελεύθερη" Δράκου και την πεταλουδίστρια Κρίστελ Βουρνά.

* ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr (Παναγιώτης Βότσης)

Υποστήριξη: SilkTech