Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΠΓΕ * 13 μετάλλια οι Πατρινοί πυγμάχοι! (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Δεκέμβριος 8, 2019 - 9:52μμ
Το μεγάλο βραβείο στον Σάκη Πεφάνη, το φιλί της μάνας

Με πρωτοφανή θρίαμβο για τα γάντια της Πάτρας ολοκληρώθηκε στην Σπάρτη με την 4η μέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών Α' κατηγορίας (elite).

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Eίναι χαρακτηριστικό πως από τους 16 πυγμάχους οι 13 ανέβηκαν στο βάθρο, ενώ κερασάκι στην τούρτα η κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες από την Παναχαϊκή (πρωταθλήτρια και πολυνίκης σύλλογος, στους άνδρες ο Ολυμπιακός)

Μοναδικό φαινόμενο στα διεθνή χρονικά αυτό που πέτυχαν οι αδελφές Φωτεινή και Χρυσούλα Πλέα, αμφότερες στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, η πρώτη μετά από τρεις νίκες, η δεύτερη μετά από δύο!

Επιτέλους χρυσός στην Α' και ο Σάκης Πεφάνης (ΠΓΕ), με το μοναδικό, «4Χ4» στις νίκες. Ασημένιο μετάλλιο από τον Νίκο Καδή (ΠΓΕ) και τον Βασίλη Τσιρικλό (ΠΥΓΜΗ), όπως επίσης και για τις Θεοδώρα Μαντέλη (ΠΓΕ) και Κωνσταντίνα Βλαχοθανάση (ΠΓΕ)

Σπουδαία εμφάνιση, παρά την ήττα του έκανε ο Αντώνης Αγγελόπουλος, ύστερα από δύο νικηφόρα παιχνίδια. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και η Εβελίνα Μαυρομμάτη του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά ο απολογισμός:
ΕΑΠ (Γιάννης Χαζάπης): Αντώνης Αγγελόπουλος (ασημένιο).
ΠΥΓΜΗ (Λάμπρος Μιχαλόπουλος): Βασίλης Τσιρικλός (ασημένιο), Χρήστος Σταυρόπουλος, Ευτυχία Παπαδέλη (ασημένιο), Ντίνα Μιχαλοπούλου πρωταθλήτρια Ελλάδας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Πλέας): Σάκης Πεφάνης πρωταθλητής Ελλάδας, Νίκος Καδής (ασημένιο), Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος, Φωτεινή Πλέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, Χρυσούλα Πλέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, Θεοδώρα Μαντέλη (ασημένιο), Δήμητρα Κωνσταντοπούλου (χάλκινο), Κωνσταντίνα Βλαχοθανάση (ασημένιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εβελίνα Μαυρομμάτη (ασημένιο), Νίκος Θεοδοσίου, Φωτεινή Μηνά (χάλκινο).

* Στο περιθώριο του πρωταθλήματος τιμήθηκε για την προσφορά του ο προπονητής της Άμυνας Μάριος Καπερώνης (συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, ο τελευταίος Αχαιός που το κατάφερε).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech