Τι γίνεται με το γήπεδο του Πείρου Ισώματος

Παρασκευή, Δεκέμβριος 13, 2019 - 11:52μμ

Αναφορικά με το γήπεδο του Πείρου Ισώματος η Λαϊκή Συσπείρωση Ερυμάνθου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Η συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο την Πέμπτη 5 12 19 με θέμα την βελτίωση του γηπέδου του ΑΟ Πείρου με πρόσκληση του Δήμαρχου Eρυμάνθου ,παρουσία του αντιδημάρχου αθλητισμού, δημοτικών συμβούλων, και του προέδρου του ΤΣ Ισώματος όπως και μηχανικών του Δήμου ήταν πλήρως αποκαλυπτική και ξεκαθαρίστηκε.
Α) Εάν το έργο βελτίωσης του γηπέδου του ΑΟ Πείρου με την χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το ΠΔΕ και το ποσό των 320 000 ευρώ δεν ξεκινήσει μέσα στο 2020 τα χρήματα μπορεί και να χαθούν.
Β) Οι διαδικασίες από τον Δήμο για την αγορά νέου οικοπέδου με σκοπό να φτιαχτεί νέο γήπεδο σε άλλη θέση θα διαρκέσουν τουλάχιστον 1,5 χρόνο.
Γ) Το νέο γήπεδο θα απαιτήσει επιπλέον χρηματοδότηση με κόστος που θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ...
Μετά τα παραπάνω η συζήτηση επικεντρώθηκε στην βελτίωση του υπάρχοντος γηπέδου αναζητήθηκαν και ευρέθησαν ρεαλιστικές λύσεις για όλα τα προβλήματα βελτίωσης όπως, διαστάσεις γηπέδου, αποδυτήρια, περίφραξη , ηλεκτροφωτισμός ώστε το γήπεδο να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό.
Από τον Δήμαρχο και τον μηχανικό υπήρξε διαβεβαίωση ότι η μελέτη μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου και κατά συνέπεια το έργο μπορεί άμεσα στις αρχές του νέου χρόνου να δημοπρατηθεί.
Μετά τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι η συνάντηση που προτάθηκε να γίνει με τον Περιφερειάρχη που εμπλέκεται μπορεί να έχει μόνο ένα αντικείμενο .
Το πώς θα κατευθυνθεί το σύνολο του ποσού μετά τις εκπτώσεις της αρχικής μελέτης στο γήπεδο του ΑΟ Πείρου, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναμόρφωσης μετατρέποντάς το σε σύγχρονο και λειτουργικό και το πώς τι ποσό που θα περισσέψει δεν θα κατευθυνθεί απο την περιφέρεια σε άλλους κωδικούς για άλλους σκοπούς.
Αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι απόψεις και προτάσεις για μεταφορά του γηπέδου στερούνται ρεαλιστικής βάσης δεν έχουν νόημα καθυστερούν την έναρξη των εργασιών , βάζουν σε περιπέτειες το κονδύλι , οδηγούν σε ολισθηρούς δρόμους να χάσει ολοκληρωτικά η ομάδα την δυνατότητα να έχει το δικό της γήπεδο αφού τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε οι απαραίτητες εγκρίσεις ούτε η επιπλέον χρηματοδότηση.
Μετά τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Δήμος και ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί να βάλουν τέλος στην επικίνδυνη και πλέον ύποπτη συζήτηση για μεταφορά, να προχωρήσουν χωρίς καμία νέα καθυστέρηση στις εργασίες βελτίωσης και αναμόρφωσης του υπάρχοντος γηπέδου σεβόμενος της ανάγκες της ιστορικής ομάδος του ΑΟ Πείρου και της νεολαίας , που σήμερα όπως και οι περισσότερες υπάρχουσες ομάδες του Δήμου είναι εξόριστος μακριά από την φυσική του έδρα . Να σεβαστεί πρέπει επίσης ο Δήμαρχος τις προσπάθειες όλων των αιρετών μέχρι σήμερα αλλά και των κατοίκων του Ισώματος που με ατομικές χορηγίες προσπάθησαν να δώσουν στην ομάδα και στην νεολαία την δυνατότητα να αθλούνται .
Εάν δεν το πράξουν αναλαμβάνουν ευθύνη να βάλουν σε περιπέτεια να χάσει οριστικά το γήπεδο της η ομάδα που η απώλεια του μπορεί να κοστίσει την ίδια την ύπαρξη της που κινδυνεύει όπως και όλες οι επαρχιακές ομάδες να σβήσει από το χάρτη του αγωνιστικού αθλητισμού συνέπεια και αποτέλεσμα των τεράστιων οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν υποβάλλει οι αρμόδιοι μέχρι σήμερα τις ερασιτεχνικές ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που εμπορευματοποιούν την ανάγκη της νεολαίας για άθληση μετατρέποντας σταδιακά το ποιο αγαπητό λαϊκό άθλημα σε προνόμιο για λίγους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται ξεκάθαρα με την θέση ότι τώρα να προχωρήσουν οι εργασίες και καλεί τα αρμόδια όγρανα του Ισώματος, τον ΑΟ Πείρο , το Τοπικό Συμβούλιο, την συνέλευση των κατοίκων να πάρουν θέση λύνοντας την σιωπή τους.
Και ας σοβαρευτούν αυτοί που κινδυνολογούν και προτείνουν την μεταφορά με επιχείρημα ότι αν παραμείνει στην θέση του το γήπεδο τα παιδιά κινδυνεύουν από τα σκυλιά .
Να τους πληροφορήσουμε πρέπει ότι το γήπεδο είναι μόλις 400 μέτρα από την κοινότητα. Οτι το Ίσωμα δεν κατοικείται από ημιαγρίους και καθυστερημένους αλλά κανονικούς ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά τους τον αθλητισμό τον πολιτισμό και με πράξεις το απέδειξαν μέχρι σήμερα".

Υποστήριξη: SilkTech