Γαλήνη και «Re-Battery» έπαιξαν για την ανακύκλωση

Πέμπτη, Νοέμβριος 21, 2019 - 8:04μμ

Η καθαρή ματιά των παιδιών, το μήνυμα της ανακύκλωσης, και η δύναμη του αθλητισμού έδωσαν το έναυσμα για να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή και εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Re-Battery ΑΕ, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. στου Λαδόπουλου στην Πάτρα.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές Δημοτικού, αθλητές της ομάδας στίβου «Α.Ο. Γαλήνη» της Πάτρας (προπονητής ο Νεκτάριος Αντωνόπουλος), οι οποίοι με τη συμβολή των εκπροσώπων της Re-Battery ΑΕ, τις οδηγίες  των προπονητών τους, παρουσία των γονιών τους,  μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση έγιναν «σκυταλοδρόμοι» του μηνύματος της ανακύκλωσης των συσσωρευτών μολύβδου οξέος και «πρωταθλητές»  στον διαρκή και μεγάλο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ομάδα «Α.Ο. Γαλήνη» της Πάτρας έχοντας αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με τη Re-Battery ΑΕ εμπλουτίζει το αθλητικό έργο της με περιβαλλοντικές δράσεις και οι αθλητές μαζί με τις οικογένειες τους είναι σταθεροί πρεσβευτές του μηνύματος της ανακύκλωσης στην Πάτρα και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Αφετηρία της συνεργασίας της αθλητικής ομάδας «Α.Ο. Γαλήνη»  με τη Re-Battery ΑΕ αποτέλεσε το Patras Science Festival 2019, που διοργανώθηκε το Μάιο στη Πάτρα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo»  και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Η Re-BatteryΑΕ  σε κοινή εμφάνιση και με την αθλητική οικογένεια του  «Α.Ο. Γαλήνη» και τη συνδρομή εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών ανέπτυξαν δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση και διένειμαν ενημερωτικό υλικό της  Re-Battery,  στο πλαίσιο του τετραημέρου Patras Science Festival 2019,  που είχε περισσότερους από 6.500 επισκέπτες μεταξύ αυτών, μαθητές, φοιτητές και γονείς.

Στη νέα δράση του  «Α.Ο. Γαλήνη» και της Re-Battery οι αθλητές ενημερώθηκαν και έδρασαν. Έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις για τη σημασία της ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου οξέος και τονίστηκαν οι μεγάλες συνέπειες που εγκυμονούν για τη φύση και τους ανθρώπους από την ανεξέλεγκτη απόθεση τους. Αφηγητής παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι «Ο Ρι-Μπαταρούλης και η μάχη με τον μολυβδένιο Στρατό». Στη συνέχεια τα παιδιά ασκήθηκαν με το μυαλό τους, λύνοντας κρυπτόλεξα με τις χαρακτηριστικές λέξεις για την ανακύκλωση, διαγωνίστηκαν στον χάρτινο λαβύρινθο για να «απελευθερώσουν» τον Ρι-Μπαταρούλη και δημιούργησαν με χρώματα και μπογιές τον δικό τους ήρωα, δίνοντας  το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα.

Στα παιδία διανεμήθηκαν Δωρεάν το παραμύθι του Ρι-Μπαταρούλη όπως επίσης και άλλα ενημερωτικά έντυπα και δωράκια της Re-Battery. Παράλληλα έντυπο ενημερωτικό υλικό της Re-Battery  για την ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου οξέος διανεμήθηκε και στους γονείς των μικρών αθλητών.

Σημειώνεται ότι το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Re-Battery υλοποιεί  σταθερά προγράμματα δράσεων και εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στα παιδιά, με στόχο την ενημέρωση και την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του Re-Battery  περισσότερα από 20.000 παιδιά συμμετείχαν στις εκστρατείες ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

 

Υποστήριξη: SilkTech