Τα πυγμαχικά τερέν στην Πάτρα

Ο Σωτήρης Ζαχαράτος

Ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν για τα γήπεδα στα οποία έγιναν, προπολεμικά, αγώνες πυγμαχίας, σίγουρα ένα εξ αυτών ήταν στο γυμναστήριο του Παναχαϊκού, επί της Γεωργίου Ολυμπίου και Μεσολογγίου.

Μεταπολεμικά όμως και με την εξάπλωση του αθλήματος, αγώνες έγιναν σε διάφορες αίθουσες, στην πλατεία Γεωργίου, πίσω από το γήπεδο του Ολυμπιακού στα Προσφυγικά, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, στο θέατρο "Πάνθεον", στο γήπεδο της ΕΑΠ (ανοικτό και κλειστό), ακολούθως στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι (εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και στην αίθουσα πυγμαχίας).

Επίσης, στον χώρο κάτω από τις κερκίδες του Εθνικού (νυν Παμπελοποννησιακού) Σταδίου, στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα, στο "Δημήτρης Τόφαλος" (κεντρική σάλα, βοηθητικό και υπόγεια αίθουσα), στο προπονητήριο της ΠΥΓΜΗ, στο προπονητήριο της Αμυνας, στο προπονητήριο του Μίλωνα και σε πολλές ακόμα αίθουσες συλλόγων πυγμαχίας - μαχητικών τεχνών.

Στη φωτογραφία ο Σωτήρης Ζαχαράτος αναδεικνύεται νικητής. Ο αγώνας έγινε στο -τότε ανοικτό- γήπεδο της ΕΑΠ, σε κοινή θέα των ενοικων των γύρω πολυκατοικιών!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech