Ισοπεδωτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Μεντβέντεβ

Δευτέρα, Νοέμβριος 11, 2019 - 6:09μμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έψαχνε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ντανίιλ Μεντβέντεβ και την βρήκε στον καλύτερο δυνατό αγώνα.

Με μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε με 7-6 (5), 6-4 επί του Ρώσου και έσπασε την αρνητική παράδοση απέναντι στον Ρώσο, ενώ πήρε την πρώτη του νίκη στα ATP Finals

Από την αρχή του αγώνα έγινε αντιληπτός ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τον αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Με μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι του και με στόχο να βγάλει τον Μεντβέντεβ από την άνεσή του.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον Ρώσο να σώζει το μοναδικό break point που δημιούργησε στο σετ ο "Στεφ". Έτσι, φτάσαμε στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος κέρδισε ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους και κατάφερε να κατακτήσει το σετ με 7-6 (5).

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στον Ρώσο, αφού στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις δεν είχε μπορέσει να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να δείχνει ότι ήταν καλύτερο και έφτασε στο 2-0. Για να τα καταφέρει έπρεπε να δημιουργήσει πέντε break points, να εκμεταλλευτεί το τελευταίο εξ αυτών για να προηγηθεί με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε και έφτασε στη νίκη με 7-6 (5), 6-4.

Υποστήριξη: SilkTech