«Ξύπνησε» αργά και έχασε την ευκαιρία η Παναχαϊκή

Κυριακή, Νοέμβριος 10, 2019 - 5:09μμ

Μεγάλη ευκαιρία έχασε στη Λάρισα η Παναχαϊκή για να διευρύνει το νικηφόρο σερί της και να ανέβει στην κορυφή. Οι «κοκκινόμαυροι» έμειναν στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης για την 4η αγωνιστική της Super League 2.

Η Παναχαϊκή άργησε να… ξυπνήσει αλλά είχε στη διάθεσή της ένα δεκάλεπτο στο φινάλε με 2 παίχτες (!) παραπάνω να πάρει τη νίκη που θα της έδινε διαφορετική ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Απόλλωνας Λάρισας τήρησε την παράδοση μπαίνοντας δυναμικά και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης, και κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι, που κέρδισε ο Λίταινας από τον Πατάπη και εκτέλεσε εύστοχα ο Σιφναίος, στο 22ο λεπτό στην τρίτη του ευκαιρία στο παιχνίδι.

Από κει και πέρα και αν εξαιρεθεί ένα πεντάλεπτο στην αρχή του δευτέρου μέρους, το παιχνίδι ανήκει ολοκληρωτικά στην Παναχαϊκή, η οποία απειλεί αντίστοιχα μόνο στο φινάλε των δύο ημιχρόνων.

Αυτό που δεν κατάφερε στο τέλος του πρώτου 45λέπτου, το πέτυχε με τον ίδιο τρόπο (με πέναλτι), που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σιατραβάνης, στο 84ο λεπτό.

Από κει και πέρα το παιχνίδι έγινε… ροντέο με τον Απόλλωνα να μένει με 9 παίχτες (!) και την Παναχαϊκή να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες με Λινάρδο και Μωραΐτη να φύγει με το «διπλό» από τη Φιλιππούπολη.

Καλύτερος παίχτης της αναμέτρησης ήταν σίγουρα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γκέκας, ενώ η Παναχαϊκή με 8 πόντους και παραμένοντας στην πρώτη τετράδα, πάει την επόμενη αγωνιστική στη Δράμα για την δεύτερη σερί εκτός έδρας δοκιμασία της.

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)

4ος: Αθανασίου (Άρτας)

Κίτρινες: 51’ Σουλιώτης, 61’ Χατζής, 88’ Χατζής / 16’ Τσελεπίδης, 41’ Κυνηγόπουλος, 69’ Ιντζόγλου

Κόκκινη: 82’ Κωστούλας, 88’ Χατζής / -

Γκολ: 22’ πεν. Σιφναίος / 84’ πεν. Σιατραβάνης

Απόλλωνας Λάρισας (Μπελά): Γκέκας, Καρατάσιος (46’ Κωστούλας), Χατζής, Γκουστάβο Σάντος (70’ Μπρέμπος), Μπαστακός (77’ Νύκταρης), Λίταινας, Ναζίμ, Σουλιώτης, Κουρτεσιώτης, Σιφναίος, Καρρίκι.

Παναχαϊκή (Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος (74’ Μοουστακόπουλος), Τσελεπίδης, Πατάπης (90' Αντωνακόπουλος), Παπατόλιος, Ιντζόγλου, Λινάρδος, Coll, Σιατραβάνης, Κυνηγόπουλος (79’ Μαυριάς), Μωραΐτης.

Το φιλμ του αγώνα

23' Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων Λάρισας με πέναλτι του Σιφναίου. 1-0 για τους γηπεδούχους. Η παράβαση καταλογίστηκε έπειτα από μαρκάρισμα του Πατάπη στον Λίταινα

24' Ευκαιρία για την Παναχαϊκή! Ο Κυνηγόπουλος πίεσε τον αντίπαλο αμυντικό και από την κόντρα παραλίγο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Μπλόκαρε δύσκολα ο Γκέκας

35' Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή! Ο Coll εκτέλεσε το φάουλ ο Γκέκας δεν έδιωξε καλά και ο Μωραΐτης μπροστά από την εστία σούταρε αλλά ο Γκέκας πραγματοποίησε τεράστια απόκρουση και έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση!

40' Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή! Ο Κυνηγόπουλος έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ο Γκέκας έδιωξε δύσκολα στην δεξιά του γωνία!

45' Καλό σουτ του Λινάρδου έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

55' Καλό χτύπημα φάουλ του Σιατραβάνη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γκέκα

80' Πέναλτι για την Παναχαϊκή! Τρομερή ενέργεια του Σιατραβάνη που ανατράπηκε από τον αντίπαλο του ενώ έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ! Κόκκινη για τον Απόλλωνα Λάρισας!

84' Γκολ για την Παναχαϊκή! Έπειτα από ένταση που επικράτησε και καθυστέρηση αρκετών λεπτών ο Σιατραβάνης εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1!

90+3 Τρομερή ευκαιρία! Ο Λινάρδος μέσα από την περιοχή σούταρε και η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι!

90+4 Ανεπανάληπτη ευκαιρία! Ο Μωραΐτης απέναντι από τον Γκέκα μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σώζει την ομάδα του από το γκολ!

Τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα

Απόλλων Πόντου - Πλατανιάς 0-2

Απόλλων Σμύρνης - Δόξα Δράμας 1-1

Καραϊσκάκης - Λεβαδειακός 1-1

Υποστήριξη: SilkTech