Φόρμουλα 1: Pole position με ρεκόρ ο Μπότας στην Αμερική

Κυριακή, Νοέμβριος 3, 2019 - 1:50μμ

Πέτυχε το στόχο του ο Βάλτερι Μπότας και πήρε την pole στις ΗΠΑ. Δίπλα του αύριο θα ξεκινήσει ο Φέτελ στη 2η θέση και 3ος ο Φερστάπεν.

Ο Βάλτερι Μπότας έβαλε τέλος στο σερί των pole positions των Ferrari κερδίζοντας την pole στο Circuit of Americas και θα ξεκινήσει πρώτος αύριο το Γκραν πρι των ΗΠΑ. Ο οδηγός της Mercedes κατάφερε στο Q3 να πετύχει έναν καταπληκτικό γύρο 1.32.029 και να πάρει την pole και μαζί το ρεκόρ γύρου.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μόλις 0.012 δευτερόλεπτα αργότερος και δεν μπόρεσε, παρά να κατακτήσει τη 2η θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Μαξ Φερστάπεν με μόλις 0.067 δευτερόλεπτα πίσω από τον Μπότας.

Βλέπουμε ότι οι τρεις πρώτοι είχαν ελάχιστες διαφορές και αύριο ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ και στην 5η ο κατά πάσα πιθανότητα μελλοντικός πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον.

Να θυμίσουμε ότι ο Χάμιλτον θέλει απλώς μία 8η θέση, για να στεφτεί πρωταθλητής και μαθηματικά. Την δεκάδα συμπληρώνει ο Αλεξ Άλμπον στην 6η θέση, ο Κάρλος Σάϊντ στην 7η, ο Λάντο Νόρις στην 8η, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στην 9η και ο Πιέρ Γκασλί στην 10η.

Τα τελικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών έχουν ως εξής:

Υποστήριξη: SilkTech