Θρήνος στο Ελληνικό πόλο - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 21χρονος Αδαμάντιος Μαντής

Κυριακή, Νοέμβριος 3, 2019 - 12:02μμ

Το θάνατο του 21χρονου γκολκίπερ του Ναυτικού Όμιλου Χίου, Αδαμάντιου Μαντή, θρηνεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) το ελληνικό πόλο και ο ελληνικός αθλητισμός.

Ο νεαρός έπεσε «θύμα» τροχαίου και παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Μαντής στην καριέρα του είχε υπηρετήσει την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των Εθνικών ομάδων.

Ήταν μέλος της εθνικής εφήβων που το 2015 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Μάλιστα ο Αδαμάντιος ήταν πολυτιμότερος του τουρνουά και στο παιχνίδι που έκρινε το μετάλλιο μ' αντίπαλο την πανίσχυρη Κροατία είχε κάνει... μαγικά.

Ο αδικοχαμένος νέος έμενε μόνιμα στην Αθήνα και φέτος είχε μεταγραφεί στη Χίο μετά από τον αγώνα του Σαββάτου με την Βουλιαγμένη παρέμεινε στην πρωτεύουσα.

Τις πρωϊνές ώρες το αυτοκίνητο του παρουσίασε βλάβη και κατέβηκε από αυτό για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς. Τότε παρασύρθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν άντεξε στα τραύματα.

Σπούδαζε στον Πειραιά.

Ο προπονητής της Χίου Γιώργος Ντόσκας συγκλονισμένος δήλωσε: «Δεν το πιστεύει κανείς στη Χίο. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος τερματοφύλακας. Φέτος ήταν ο βασικός μας τερματοφύλακας και πήγαινε πολύ καλά. Ήταν ένα παιδί που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή με τον χαρακτήρα του. Είμαι συγκλονισμένος δεν ξέρω τι να πω αυτές τις ώρες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Υποστήριξη: SilkTech