Παναγιώτης Προσκεφαλάς: Μπάλα και διάβασμα (ΦΩΤΟ)!

Δευτέρα, Οκτώβριος 28, 2019 - 9:03μμ

Είναι ένας από τους πολλούς 17χρονους που τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχουν από το διάβασμα, τον αφιερώνουν στην μπάλα και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο λόγος για τον Πάνο Προσκεφαλά, μαθητή της Γ' Λυκείου και ποδοσφαιριστή της ΑΕ Πάτρας στην α' κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας.

Γεννήθηκε το 2002 και από την Α' δημοτικού ξεκίνησε την επαφή του με το ποδόσφαιρο. Πρώτα στον Θησέα, μετά στον Παμπατραϊκό, στους Πετεινούς (συμμετοχή με την ανδρική ομάδα στη Β' ΕΠΣΑ), στον Δία (πρώτη παρουσία στην Α' ΕΠΣΑ πέρυσι) και στην ΑΕ Πάτρα εδώ και λίγο καιρό.

Σημειώνεται πως είχε δοκιμάσει την τύχη του στον Παναιγιάλειο, στον Αστέρα Τρίπολης, στον Ατρόμητο Αθηνών και στον Παναθηναϊκό, μα δεν ήταν εύκολη απόφαση η μετακόμιση για ένα παιδί σε άλλη πόλη.

Πρώτη προτεραιότητα είναι το διάβασμα καθώς έχει φιλοδοξίες να σπουδάσει με αντικείμενο τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Μηχανικών Υπολογιστών). Είναι εξαιρετικός μαθητής και θέλει να ασχοληθεί στον τομέα του προγραμματισμού, ακόμα -αν χρειαστεί- και στο εξωτερικό.

Θα ήταν ευχής έργο η πρώτη του επαγγελματική καριέρα να είναι στο ποδόσφαιρο, μα -το ξέρει κι ο ίδιος- είναι πολύ δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση θα παίζει μπάλα όσο μπορεί. Ακόμα και σαν χόμπι.

Έχει ύψος 1.81μ. αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ, αλλά και του «10», έχει δε αδυναμία σε παίκτες όπως ο Μέσι, ή από τους παλαιότερους, ο Ροναλτίνιο. Όσο για τις ομάδες; Λίβερπουλ!

Θυμάται ακόμα ένα παιχνίδι παιδικού πρωταθλήματος Παμπατραϊκός - Κ.Δ. '92 όπου ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, δοθέντος ότι είχε πετύχει χατ τρικ, όπως επίσης και κάποιους από τους προπονητές του που στάθηκαν δίπλα του και με το παραπάνω: Θανάσης Αποστολόπουλος, Τάκης Βασιλόπουλος και Νίκος Τσολόπουλος.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech