Ώρα για τρέξιμο στη λίμνη Τσιβλού

Δευτέρα, Οκτώβριος 21, 2019 - 11:39μμ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», διοργανώνει τον 4ο Αγώνα Δρόμου – Γύρο της Λίμνης Τσιβλού 10 χλμ. για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμους 5,5 και 2 χλμ. για παιδιά.

Ημερομηνία Αγώνα: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11.00 π.μ.

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι εξολοκλήρου χωμάτινη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδο με ανηφορική κλίση σε μικρό μήκος της και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μπροστά από τη Λίμνη του Τσιβλού, στο ύψος του χώρου στάθμευσης, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην ακριβώς απέναντι πλευρά της Λίμνης, στο χώρο επάνω από το αναψυκτήριο. Η διαδρομή θα είναι περιμετρική της Λίμνης, 4,5 γύρους στον αγώνα των 10 χλμ. και 2,5 γύρους στον αγώνα των 5,5 χλμ., ενώ ο αγώνας των 2 χλμ. θα ακολουθεί παραπλήσια, σχεδόν επίπεδη (με μικρές κλίσεις), διαδρομή στον ίδιο χωμάτινο δρόμο.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα των 10 χλμ.: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Στον αγώνα των 5,5 χλμ.: Παιδιά που έχουν ηλικία από 12 και άνω έτη (γενημμένοι/ες έως 2007), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 5,5 χλμ. (έμπειροι αλλά και αρχάριοι δρομείς).

Στον αγώνα των 2 χλμ.: Τα παιδιά που έχουν ηλικία από 7 ετών και άνω (γεννημένοι/ες έως 2012), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 2 χλμ. ή περιπατητές που επιθυμούν να την διανύσουν με δυναμικό βάδισμα.

Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. Όλοι οι αθλητές (ανήλικοι και ενήλικοι) θα πρέπει, με μέριμνα και ευθύνη δική τους οι ενήλικοι και των γονέων τους οι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς του ανηλίκου και θα διατίθεται από τους διοργανωτές στην ιστοσελίδα του Α.Σ. Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» (www.athinodoros.gr). Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Κατηγορίες στους αγώνες των 10 και των 5,5 χλμ.: 

1) Γενική Κατηγορία Ανδρών.

2) Γενική Κατηγορία Γυναικών.

Κατηγορίες στον αγώνα των 2 χλμ.:

1) Γενική Κατηγορία Αγοριών (έως 11 ετών, δηλαδή γεννημένων από το έτος 2008).

2) Γενική Κατηγορία Κοριτσιών (έως 11 ετών, δηλαδή γεννημένων από το έτος 2008).

Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν.

Προβλέπονται: Για όλους τους αθλητές – δρομείς που θα τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια. 

Έπαθλα: Θα δοθούν κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλια διάκρισης (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Κάθε 2,5 χλμ. θα διατίθενται νερά για τους αθλητές και στον τερματισμό θα προσφέρονται σάντουιτς και νερό.

Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει με την κάλυψη εθελοντών και την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ.  "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιαλείας.

Δηλώσεις συμμετοχής: 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μόνο μέσω email στη διεύθυνση  HYPERLINK "mailto:[email protected]" [email protected] (κάθε αθλητής θα πρέπει να δηλώσει τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει, Σύλλογο (αν ανήκει κάπου) και τηλέφωνο επικοινωνίας). Δεν απαιτείται η υποβολή κάποιας άλλης φόρμας συμμετοχής στον αγώνα, ούτε θα αποστέλλεται απαντητικό email στο συμμετέχοντα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη, 30.10.2019 ή και νωρίτερα αν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων, οπότε θα υπάρξει σχετική ενημερωτική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Α.Σ. Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» (www.athinodoros.gr).

Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων: Διακόσιοι (200) δρομείς συνολικά για τους αγώνες των 10 χλμ., των 5,5 χλμ. και των 2 χλμ. (πλην των περιπατητών).

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για τις ανάγκες διοργάνωσης των αγώνων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΓΙΑΚ – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιαλείας, διοργανώνει παράλληλες δραστηριότητες καγιάκ - ράφτιγκ και τοξοβολίας, στην περιοχή της Λίμνης Τσιβλού της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας.

Ημερομηνία Δραστηριοτήτων: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα ………. π.μ.

Δραστηριότητες:

Επίδειξη καγιακ από πρώην πρωταθλητή Ελλάδος

Βόλτες με 4-8 θέσις βάρκες ραφτιγκ στη λίμνη για όσους επιθυμούν.

Βόλτες με διθέσια φουσκωτά καγιακ για όσους επιθυμούν.

Μαθήματα τοξοβολίας

Flying fox

Απαραίτητος Εξοπλισμός – Οδηγίες:

Οι συμμετέχοντες στη δραστηριότητα του ράφτινγκ θα πρέπει να έχουν μαζί τους πετσέτα και δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια για την περίπτωση που βραχούν. 

Στα διθέσια καγιάκ οι συμμετέχοντες αναμένεται να βραχούν, οπότε θα πρέπει απαραίτητα να έχουν δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια.

Η δραστηριότητα του flying fox θα διενεργηθεί στο χώρο που βρίσκεται κοντά στην ταβέρνα που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης.

Η δραστηριότητα της τοξοβολίας θα διενεργηθεί στο χώρο απέναντι από την ταβέρνα.

Υποστήριξη: SilkTech