Με το σύνθημα «το βουνό είναι για όλους» ο φετινός «Ηράκλειος Άθλος»

Δευτέρα, Οκτώβριος 7, 2019 - 6:30μμ

Συνέντευξη τύπου για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος «Ηράκλειος Άθλος» παραχωρήθηκε σήμερα Δευτέρα (7/10) στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό της Πάτρα. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης το χωριό Μίχα – Τσαπουρνιά του Δήμου Ερυμάνθου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας 48χλμ με θετική υψομετρική 3.600μ. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες 21 και 9 χιλιομέτρων, όπως και ένα μικρότερο αγώνα 3,5 χλμ. για τα παιδιά. Η αφετηρία είναι το χωριό Τσαπουρνιά.

Πρόκειται για μια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Ερύμανθο του νομού Αχαΐας με αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θα απολαύσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος ενώ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πολύ κοντά την φύση…

Με το σύνθημα "Το βουνό είναι για όλους" μας προσκαλεί σε μια υπέροχη εμπειρία.

Φυσικά θα ακολουθήσει απονομή με κύπελλα όμως όλοι θα έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτούς τους αγώνες.

Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Ερύμανθος είναι το μυθικό βουνό στο οποίο ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του, σκοτώνοντας τον Ερυμάνθειο κάπρο που προκαλούσε ζημιές στην ευρύτερη περιοχή. Ο Ερύμανθος αποτελεί ένα από τα αλπικά βουνά της Ελλάδας, με άγριο ανάγλυφο, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Η αγάπη μας προς το συγκεκριμένο βουνό ήταν η αφορμή το 2014 να διοργανώσουμε για πρώτη φορά αγώνες ορεινού τρεξίματος στα ξεχασμένα από το χρόνο μονοπάτια του.

Βάση του αγώνα μας αποτελεί το χωριό Μίχα-Τσαπουρνιά Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας το οποίο αποτελεί σημείο εκκίνησης των 4 αγώνων (διαδρομή 48,21,9χμ και διαδρομή 3,5χμ για παιδιά).

Η ανάγκη για την βέλτιστη διεξαγωγή και διοργάνωση των αγώνων αλλά και το όραμά μας για την περαιτέρω εξέλιξή τους μας οδήγησε στα τέλη του 2017 στην ίδρυση του «ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ» γυμναστικού αθλητικού σωματείου  Αχαΐας.

Υποστήριξη: SilkTech