Ο Κώστας Σταυρουλόπουλος, η θρυλική απαγωγή και η αθλητική οικογένεια

Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019 - 8:39μμ

Συγκίνηση προκάλεσε η απώλεια του Κώστα Σταυρουλόπουλου που πέθανε σε ηλικία 87 ετών και κηδεύτηκε το Σάββατο (21/9) στο Α' κοιμητήριο της Πάτρας.

Ήταν στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ με την σύζυγό του Ελευθερία είχαν δύο παιδιά, τον Λουκούργο (στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και την Όλγα (καθηγήτρια στο Αρσάκειο).

Ήταν αυθεντικός πατρινολάτρης, φίλαθλος των ομάδων της Πάτρας (αρχηγός για πολλά χρόνια του Πετοσφαιριστικού Ομίλου Πατρών), αλλά και μέλος της γνωστής οικογένειας των Σταυρουλόπουλων.

O Λυκούργος Σταυρουλόπουλος

Ο πατέρας του, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, ήταν ο τελευταίος πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών (31/1/1923-11/2/1923), που υπέγραψε μάλιστα την επανένωση της ΠΓΕ το 1923, ως κοινής αποδοχής παράγων!

O Ανδρέας Σταυρουλόπουλος

Σημειωτέον πως και ο αδελφός του Ανδρέας Σταυρουλόπουλος ήταν αθλητής, έπαιζε βόλεϊ στον ΠΟΠ και έκανε στίβο στην ΠΓΕ. Σκοτώθηκε νέος, λοχαγός ων, στον εμφύλιο. Ποδοσφαιριστής ήταν ο ξάδελφός τους, Ανδρέας Σταυρουλόπουλος.

Ο Κώστας Σταυρουλόπουλος, στέλεχος της ΑΤΕ και είχε μια μοναδική εμπειρία πριν από πολλά χρόνια, όταν επισκέφτηκε το κατάστημα ο Κωνσταντίνος Πανόπουλος, άρτι -τότε- αποφυλακισθείς για υπόθεση απαγωγής (είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια). Ο πρόγονος της γνωστής ηθοποιού Ελντας Πανοπούλου, με καταγωγή από το Πανόπουλο Ηλείας, είχε απαγάγει τον θείο τού Κώστα Σταυρουλόπουλου, τον Σπύρο Ξενοφώντος Σταυρουλόπουλο, το 1902.

Η υπόθεση είχε συνταράξει το πανελλήνιο.
Ο λήσταρχος Πανόπουλος, μετά από πολυετή φυλάκιση μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέστρεψε στην Πάτρα, σε μεγάλη ηλικία, κάπου στη δεκαετία του '60. Συνήθιζε να πηγαίνει στην Αγροτική και ξαναγυρισε στην Πάτρα τη δεκαετία του '60. Συνήθιζε μάλιστα να πηγαίνει στην Αγροτική Τράπεζα και να αναζητά τον Κώστα Σταυρουλόπουλο: «Πού είναι ο Σταυρουλόπουλος που του απήγαγα τον θείο;».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech