Η ΕΟΕ, η ΟΧΕ και τα παράπονα για τους Παράκτιους

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11, 2019 - 9:03μμ
Η τοποθέτηση του Ιάκωβου Φιλιππουση απέναντι στις διαμαρτυρίες

Περισσότερη από μία ώρα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το θέμα για την επιστολή της ΟΧΕ με παράπονα εναντίον όσων είχαν το γενικό πρόσταγμα στους μεσογειακούς παράκτιους αγώνες της Πάτρας.

Με τον Στέλιο Αγγελούδη να δίνει έμφαση σε δύο λεπτομέρειες: αφενός ότι δεν έφερε τη δική του υπογραφή η επιστολή διαμαρτυρίας και αφετέρου πώς δεν κατονόμαζε τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Στην πρώτη περίπτωση, βέβαια, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Ναι, την επιστολή υπέγραφαν ο Κωνσταντίνος Γκαντής και ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης, δηλαδή, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Όποιος, όμως, είχε διαβάσει το περιεχόμενό της θα στοιχημάτιζε πώς αν δεν ήταν γραμμένη από τον Αγγελούδη, προφανώς και αποτύπωνε απόλυτα τον τρόπο σκέψης του. Στο δεύτερο επιχείρημα, δεν αναφερόταν προσωπικά στον γραμματέα της ΔΕΜΑ, αλλά εμμέσως πλην σαφώς αυτόν φωτογράφιζε.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, πάντως, πήγε απόλυτα διαβασμένος στην ΕΟΕ. Όχι μόνο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επιστολή, αλλά έδωσε και αποστομωτικές απαντήσεις. Με επιχειρήματα μέσα από το πρωτόκολλο των παράκτιων μεσογειακών αγώνων. Παρέθεσε αναλυτικά τη σειρά που υπάρχει για τις απονομές. Και ως κερασάκι στην τούρτα έβαλε την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Χαράλαμπος Λόττας είχε στείλει επιστολή πέντε μέρες πριν από τον τελικό και εξέφραζε την επιθυμία να κάνει την απονομή στη νικήτρια ομάδα γυναικών. «Δεν βρέθηκε από το πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλιππούσης.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech