Φόρμουλα 1: Άνετη πολ ποζίσιον του Λεκλέρκ στην έδρα της Ferrari

Σάββατο, Σεπτέμβριος 7, 2019 - 5:47μμ

Μια πολύ καλή εμφάνιση από τον οδηγό της Ferrari, αλλά και ένα σημαντικό στρατηγικό λάθος από τη Mercedes, έφεραν την pole position στον Σαρλ Λεκλέρ και μάλιστα, χωρίς κανένα κόπο!

Πολύ καλά συνεχίζουν τα πράγματα για τη Ferrari, ύστερα από το πρώτο νικητήριο Γκραν Πρι του 2019. Ο αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται στην Μόντσα της Ιταλίας, στην πατρίδα της ομάδας δηλαδή και η pole position που κατέκτησε ο Σαρλ Λεκλέρ αποκτά μια επιπλέον σημασία.

Στο Q3, η κόκκινη σημαία που προήλθε από έξοδο του Κίμι Ράικονεν, καθυστέρησε κάπως τα πράγματα. Ο οδηγός της Alfa Romeo ευτυχώς δεν χτύπησε, όμως οι ζημιές στο αυτοκίνητό του ήταν μεγάλες και δεν επέστρεψε στην πίστα.

Η Mercedes, μαζί με τη Ferrari ρίσκαραν πολύ με το χρόνο και άργησαν σε μεγάλο βαθμό να επιστρέψουν. Λιγότερα από δύο λεπτά έμεναν όταν αποφάσισαν να ξαναβγούν, ώστε να κάνουν και τους τελευταίους χρόνους που θα κρίνουν την pole, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ξεκινήσουν τον γύρο!

Ο Χάμιλτον, ο Μπότας και ο Φέτελ δεν πρόλαβαν και έτσι, μέτρησε ο χρόνος που είχαν κάνει μέχρι και εκείνη τη στιγμή. Οι βασικοί ανταγωνιστές του Λεκλέρ δηλαδή ήταν ήδη εκτός και ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, ήταν ούτως ή άλλως στην πρώτη θέση, οπότε στον γύρο που είχε στη διάθεσή του δεν χρειαζόταν καν να βελτιώσει.

Έτσι, πήρε τελικά μια εύκολη pole position και δίνει το πλεονέκτημα στη Ferrari για τον αγώνα της πατρίδας της!

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών:

Υποστήριξη: SilkTech