Γεωργία Γρίβα: Το παράσημο και η υποψηφιότητα της Πάτρας για το 2020

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 5, 2019 - 9:17μμ

Ένα από τα όχι και τόσο διαδεδομένα αλλά παράλληλα πολύ όμορφα αθλήματα των ΙΙ παράκτιων Μεσογειακών αγώνων της Πάτρας, ήταν το Canoe Ocean Racing που διεξήχθη στην εγκατάσταση «Ήρα».

Όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα, σημείωσε οργανωτική επιτυχία, με ένα σημαντικό μερίδιο αυτής να οφείλεται στην Competition Manager Γεωργία Γρίβα, η οποία εργάστηκε πολλές ώρες προκειμένου να συντονίσει  τις πολυεπίπεδες εργασίες που  απαιτήθηκαν ώστε να γίνουν όλα όπως επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Μια μέρα μετά το τέλος του αγωνίσματος, μιλήσαμε με την Γεωργία Γρίβα που, εμφανώς πιο ανάλαφρη και χωρίς το άγχος των πρώτων ημερών, αναφέρθηκε στην εμπειρία της…

«Το άθλημα του Canoe Ocean Racing, ή Ωκεάνιο Καγιάκ όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα, διεξάγεται με υψηλούς ανέμους και κύματα, τα οποία ο έμπειρος αθλητής εκμεταλλεύεται ώστε να καταφέρει τον καλύτερο χρόνο με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, αποτελεί δηλαδή ένα συνδυασμό τεχνικής και ταχύτητας. Η περιοχή της Πάτρας, και συγκεκριμένα το σημείο της Πλαζ που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, είναι ιδανική για το άθλημα του Canoe Ocean Racing γιατί οι καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες είναι σχεδόν πάντα έντονες», είπε αρχικά  η Γεωργία Γρίβα και συμπλήρωσε: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που όλα πήγαν καλά, χωρίς καμία καθυστέρηση τόσο κατά τη διάρκεια των επίσημων προπονήσεων όσο και στους αγώνες. Το πρώτο διάστημα υπήρχε πίεση προκειμένου να προετοιμάσουμε την καλύτερη υποδοχή των αθλητών μας και να ελέγξουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάστηκαν για να οργανωθούμε, έχοντας στόχο να προσφέρουμε υψηλά στάνταρντ αγώνων στους συμμετέχοντες. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου νομίζω ότι τα καταφέραμε! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αρχηγοί αποστολών που έχουν βρεθεί σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα καθώς και στους πρώτους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα μου στέλνουν μηνύματα συγχαρητηρίων και με ευχαριστούν για την εμπειρία, αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο για μένα, για την πόλη της Πάτρας που φιλοξένησε τους αγώνες αλλά και για την χώρα μου που αποδεικνύει με κάθε αντίστοιχη διοργάνωση ότι διατηρεί ένα υψηλό οργανωτικό επίπεδο».

Η Γεωργία Γρίβα έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης, η οποία ήταν άκρως επιτυχημένη: «Όταν μου πρότειναν να έρθω ως competition manager στους αγώνες, δεν ήξερα τι θα συναντήσω, όμως πραγματικά η εμπειρία ήταν μοναδική και ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνεργαστήκαμε για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», είπε η Γεωργία Γρίβα και πρόσθεσε: «Τελικά, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τίποτα δεν έχει αξία παρά μόνο η γλύκα της ανάμνησης, και με τέτοιες αναμνήσεις έχουμε όλοι αφήσει την Πάτρα».

Τέλος, η Γεωργία Γρίβα μάς έδωσε την είδηση σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα της Πάτρας για επόμενη μεγάλη διοργάνωση: «Ελπίζω τώρα που έγινε η αρχή στην Πάτρα να συνεχίσουμε και με μια επόμενη διοργάνωση. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Canoe για την ανάληψη ενός Διεθνούς ΑγώναCanoe Ocean Racing στην ίδια περιοχή το 2020.  Εύχομαι να ευοδωθούν οι προσπάθειες».

Υποστήριξη: SilkTech