Φόρμουλα 1: «Αέρας» ο Λεκλέρκ στο Σπα

Κυριακή, Σεπτέμβριος 1, 2019 - 6:21μμ

Την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε σήμερα (1/9) ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο οδηγός της Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία στο βελγικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Σπα και είναι ο 13ος αγώνας της χρονιάς, αλλά και ο πρώτος μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Ο Μονεγάσκος «πιλότος» άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τα μονοθέσια της Mercedes, με τον Βρετανό πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, να κατατάσσεται δεύτερος και τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

ούπερ αγώνας σήμερα στο Σπα με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πρώτη κιόλας στροφή. Ο Φερστάπεν έκανε κακή εκκίνηση, προσπάθησε να κερδίσει μερικές θέσεις, χώθηκε στην εσωτερική χτύπησε με τον Ράικονεν ο οποίος απογειώθηκε και λίγο μετά, από το ακούμπημα με τον Κίμι, έσπασε η ανάρτηση του Ολλανδού και βγήκε στις μπαριέρες.

Αυτοκίνητο ασφαλείας και πάγωμα για μερικούς γύρους. Στη συνέχεια ο Λεκλέρ άρχισε να δημιουργεί διαφορά από τον Φέτελ με τον Χάμιλτον να μην μπορεί να περάσει τον Γερμανό. Ο Μπότας παρακολουθούσε από την 4η θέση.

Ο Φέτελ μπήκε νωρίς για αλλαγή ελαστικών και παρά το γεγονός πως όταν ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές των ελαστικών βρέθηκε πρώτος, η απόδοση των ελαστικών του τον ανάγκασε να δώσει την θέση του στον Λεκλέρ μετά από εντολή στην ενδοεπικοινωνία από το box της Ferrari.

Η τελική κατάταξη:

Υποστήριξη: SilkTech