Finswimming: Βαριά η καλογερική της ΠΟΛΙΤΟΥ

Παρασκευή, Αύγουστος 30, 2019 - 10:26μμ
Εγερση στις πέντε το πρωί, ξεκούραση και χαλάρωμα αργά το βράδυ, όταν βρίσκει λίγο χρόνο να μελετήσει για τη Σχολή (στον τομέα της Φυσικοθεραπείας) και να διαβάσει κάποιο βιβλίο, μετά από μια «γεμάτη» ημέρα με τέσσερις  προπονήσεις στην πισίνα, στη θάλασσα και στο γυμναστήριο.

Αυτό είναι που λένε, βαριά η καλογερική! 

Αυτή είναι η καθημερινότητα της Αναστασίας ΠΟΛΙΤΟΥ, η οποία σήμερα το πρωί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 4 χιλιομέτρων με μονοπέδιλα στο Finswimming.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια άρχισε να ασχολείται με το άθλημα το 2016, έχοντας συμπληρώσει μια δωδεκαετία στην κλασική Κολύμβηση στην οποία μυήθηκε σε ηλικία μόλις τριών ετών.

«Με την πρώτη κιόλας βουτιά κόλλησα αμέσως. Ενιωσα ότι το Finswimming μου ταίριαζε απόλυτα», εξομολογείται η Αναστασία ΠΟΛΙΤΟΥ, η οποία από το 2017 είναι βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές διεθνείς διακρίσεις.

«Για να είμαι ειλκρινής προτιμώ την θάλασσα από την πισίνα» σχολιάζει  η εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη «χρυσή» νικήτρια της Πάτρας, η οποία προπονείται στις θάλασσες της Χαλκιδικής και στο κολυμβητήριο της Καλαμαριάς. 

Πού αφιερώνει τον σημερινό θρίαμβο της;«Σε όλους όσοι με στήριξαν, στους γονείς μου, στην προπονήτριά μου Βασιλική ΤΣΙΚΛΗ, στο επιτελείο της Εθνικής, στην Ομοσπονδία και φυσικά στους φίλους μου».

Η ΠΟΛΙΤΟΥ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη... σκούπα της ελληνικής ομάδας στα μετάλλια του Finswimming, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες.

«Η διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είναι υψηλού επιπέδου και όλοι απολαμβάνουμε τη συμμετοχή μας. Είναι τιμή και χαρά το να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα και τα μετάλλια αποτελούν την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς όλων των παιδιών. To Finswimming μπορεί να προσφέρει πολλές μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα, αλλά χρειαόμαστε υποστήριξη και προβολή".
Υποστήριξη: SilkTech