Water Skiing: Η αδρεναλίνη του Νίκου Πλύτα

Παρασκευή, Αύγουστος 30, 2019 - 7:50πμ

Ο Νίκος ΠΛΥΤΑΣ μυήθηκε στα μυστικά του Water Skiing σε ηλικία μόλις πέντε  ετών. «Πήγαινα στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, αλλά για να πω την αλήθεια ποτέ δεν ήμουν ο άνθρωπος που του άρεσε να κολυμπάει με τις ώρες. Ηθελα κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό, με πολλή αδρεναλίνη», εξομολογείται ο 24χρονος αθλητής. 

«Εβλεπα, λοιπόν, κάτω στην θάλασσα ανθρώπους να κάνουν Σκι και μου άρεσε η εικόνα. Ε, δεν ήθελε και πολύ, πίεσα τους γονείς μου, το δέχθηκαν και από τότε δεν ξεκόλλησα. Όταν έγινα επτά ετών συμμετείχα στους πρώτους αγώνες και στα 11 κατέκτησα τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία U14».

Η επιτυχία αυτή ήταν κομβική για τον Νίκο ΠΛΥΤΑ. «Τότε συνειδητοποίησα  τις προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά μου. Ενιωσα αμέσως ότι και μπορώ και πρέπει να εξελίξω την ενασχόληση μου με το Σκι και να την κάνω πιο επαγγελματική».

Με μοτο το «κάθε ημέρα που περνάει να γίνεσαι καλύτερος από την προηγούμενη», ο Ελληνας πρωταθλητής έχει ως στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Πάτρας. Στην Πεσκάρα το 2015 ήταν 3ος στα Tricks και 6ος στο Wakeboard και "τώρα έχω πολύ μεγάλο κίνητρο να ανέβω στην κορυφή". 

Εκτός από το Water Skiing, ο Νίκος ΠΛΥΤΑΣ ασχολείται επίσης με το Surfing και το Snowboard. «Μπορώ να τα κάνω όλα ταυτόχρονα, χωρίς να μένω πίσω στο άθλημα μου Αυτά που απαιτούνται είναι να τηρείς ένα σωστό πρόγραμμα και να πιστεύεις στον εαυτό σου". 

Υποστήριξη: SilkTech