Open Water Swimming: Το κράνος του Σκιπίωνα στην Πλαζ

Πέμπτη, Αύγουστος 29, 2019 - 9:45μμ
Στον τρίτο στίχο του Εθνικού Υμνου της χώρας, αναφέρεται ότι "η Ιταλία ξύπνησε ζωσμένη με το κράνος του Σκιπίωνα" και αυτό συνέβη και χθες το πρωί στα αγωνίσματα του Οpen Water Swimming στην Εγκατάσταση «Ηρα», στην Πλαζ της Πάτρας.

Η κυριαρχία των Azzurri υπήρξε σχεδόν απόλυτη, ειδικότερα στο αγώνισμα στων 5 χιλιομέτρων Γυναικών, στο οποίο έκαναν ολοκληρωτική κατάληψη στο βάθρο!

Η Silvia CICCARELLA (ΙΤΑ) πήρε την πρωτιά  στο photo-finish αφήνοντας πίσω της τις δυο συμπατριώτισσες της, την Givevra TADDEUCCI (ΙΤΑ) και τη Sofie CALLO (ΙΤΑ).

Η CALLO (ITA) τερμάτισε μεν πρώτη, ωστόσο δεν ακούμπησε εγκαίρως στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. 


Στα 5 χιλιόμετρα των ανδρών ο Andrea MANZI (ΙΤΑ) και ο Marcelo GUIDI (ΙΤΑ) έδωσαν μια σκληρή μάχη.

Το προβάδισμα στην κούρσα άλλαξε πολλές φορές κάτοχο, ωστόσο στο φινάλε ο ΜΑΝΖΙ αποδείχθηκε καλύτερος στις λεπτομέρειες και άρπαξε το χρυσό μετάλλιο, ενώ το 2015 στην Πεσκάρα είχε τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Dario VERANI (ITA).
 
Tρίτος και το 2015 στην Πεσκάρα και σήμερα στην Πάτρα τερμάτισε ο  Γιώργος ΑΡΝΙΑΚΟΣ (GRE), ο οποίος έκλεισε με θετικό τρόπο και μπροστά στο ελληνικό κοινό μια δύσκολη σεζόν.
Υποστήριξη: SilkTech