Water Skiing-Slalom: Σαν μικρόβιο που κολλάς

Πέμπτη, Αύγουστος 29, 2019 - 8:13μμ

Ο Φίλιππος ΚΥΠΡΙΟΣ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Slalom του Water Skiing: το παραδέχονται και οι αντίπαλοί του, θεωρώντας ότι αποτελεί το Νο1 όνομα του αθλήματος στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Ο 23χρονος Ελληνας σκιέρ έχει στην κατοχή του το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα, με 3 μπάλες σε 10,25 μέτρα, επίδοση αξιοζήλευτη και για τα διεθνή δεδομένα.

"Τίποτε και σε κανένα σπορ δεν είναι σίγουρο και εξασφαλισμένο εάν δεν είσαι σοβαρός και δεν δώσεις μάχη. Το ζητούμενο δεν είναι να πλησιάσω το πανελλήνιο ρεκόρ, ή να βελτιώσω την σημερινή επίδοση μου, αλλά να σημειώσω αυτήν που θα χρειαστεί για το χρυσό. Αυτό όμως  θα θα εξαρτηθεί και από τους αντιπάλους μου», επισημαίνει ο Φίλιππος ΚΥΠΡΙΟΣ.

Σε ό,τι αφορά τους αντιπάλους του στη λίμνη Στράτου, ο Ελληνας πρωταθλήτής επισημαίνει: «Ο πιο υπολογίσιμος είναι ο Γάλλος Enzo VIGGEZZI κι ας σημείωσε σήμερα την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Εκτιμώ ότι αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλός μου, χωρίς να υποτιμώ τους υπόλοιπους, ειδικότερα τους δυο Ιταλούς».

O KYΠΡΙΟΣ γνωρίζει από μικρό παιδί τις εγκαταστάσεις του Water Skiing στη Λίμνη Στράτου: «Ερχομαι εδώ για αγώνες, από τότε που ήμουν δέκα χρονών. Πανέμορφος χώρος, μαγευτικό τοπίο».

Ο Ελληνας πρωταθλητής εξηγεί τη λατρεία και την αφοσίωση του στο άθλημα:«Είναι κολλητικό, μεταδοτικό. Εάν το δεις 5-6 φορές, τότε κολλάς νιώθεις την αδρεναλίνη και θέλεις να κάνεις και εσύ, πόσο μάλλον εγώ που όταν και οι δύο γονείς μου ήταν αθλητές του θαλάσσιου σκι". 

Ο πατέρας του, Σωτήρης ΚΥΠΡΙΟΣ, υπήρξε ένας από τους πιο ξακουστούς Ελληνες πρωταθλητές και μέχρι πρότινος συμμετείχε σε αγώνες, στις κατηγορίες άνω των 55 ετών!!!

Στο άθλημα υφίσταται ένα σοβαρό πρόβλημα, το οικονομικό. «Δυστυχώς, αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει οικονομικά, δεν θα αντέξεις για πολύ, διότι το σπορ είναι κοστοβόρο. Εγώ τα καταφέρνω διότι οι γονείς μου έχουν στον Πόρο ένα ξενοδοχείο (Drepani Water Ski Resort) και μία σχολή Θαλάσσιου Σκι (Waterski Passage), όπου πλέον δουλεύω και εγώ. Αλλοι, όμως, δεν τα βγάζουν πέρα... Γενικώς όλοι οι αθλητές είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε μόνοι μας χορηγούς".

Υποστήριξη: SilkTech