Beach Wrestling: Η ώρα των δυνατών

Πέμπτη, Αύγουστος 29, 2019 - 4:09μμ

Με πολλά όνειρα και μεγαλεπήβολους στόχους θα ριχτεί στην μάχη του Beach Wrestling η Ελλάδα που θεωρείται η κορυφαία δύναμη του κόσμου σε αυτό το άθλημα, το οποίο έλκει την καταγωγή του από την αρχαιότητα .

Η Πάλη ως ένα κατεξοχήν ελληνικό, παραδοσιακό άθλημα θα ήταν ούτως ή άλλως ένα από τα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής συμμετοχής  στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες- Πάτρα 2019 και οι πρόσφατες επιτυχίες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις.

To 2015 η ελληνική αποστολή έφυγε από την Πεσκάρα με επτά μετάλλια (2 χρυσά- 3 ασημένια- 2 χάλκινα) στο Beach Wrestling: επτά από τα 19 της συνολικής συγκομιδής της, τα περισσότερα από κάθε άλλο άθλημα.

Tέσσερα χρόνια αργότερα η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 12 αθλητές (8 άνδρες – 4 γυναίκες), με τη φιλοδοξία και την προσδοκία να αβγατίσει ακόμη περισσότερο την προίκα της!

Από τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν τα μετάλλια στην Πεσκάρα, επιστρέφουν στην Πάτρα ο Μιχέιλ ΤΣΙΚΟΒΑΝΗ (ασημένιο στα 90 κ.), ο Γεώργιος ΚΑΛΟΥΧΙΔΗΣ  (χάλκινο στα 80 κ.), η Αγόρω ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (χρυσό στα 70 κ.) και η Κατερίνα- Ειρήνη ΠΙΤΣΙΑΒΑ (ασημένιο στα +70).

Στο πλαίσιο του Τουρνουά της «Πάτρα 2019» θα διεξαχθούν αγώνες σε έξι κατηγορίες, τέσσερις στους άνδρες και δύο στις γυναίκες.

Στους Άνδρες (70, 80, 90, +90) συμμετέχουν Ελλάδα, Συρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αλγερία, Αλβανία, Κύπρος, Ιταλία και Ισπανία.

Στις Γυναίκες ( 70, +70) λαμβάνουν  μέρος Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των ομάδων της Μεσογείου, υπολογίσιμες δυνάμεις αποτελούν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Σε τι συνίσταται η ιδιαιτερότητα του αθλήματος; Στην αμεσότητα την οποία προσφέρει και αποτελεί πόλο έλξεως, υπό την έννοια ότι οι θεατές βρίσκονται πολύ κοντά στους αθλητές και στις αθλήτριες που παλεύουν και έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από απόσταση αναπνοής τις αντιδράσεις και τις κινήσεις τους.

Ως εκ τούτου  στους αγώνες όλων των διοργανώσεων δημιουργείται ένα περιβάλλον το οποίο ενθουσιάζει τον κόσμο.

Οι αγώνες του Beach Wrestling θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 30 και 31 Αυγούστου στην Εγκατάσταση «Άρτεμις».

Υποστήριξη: SilkTech