Beach Handball: Χρυσό και οι άνδρες κόντρα στους Πορτογάλους!

Τετάρτη, Αύγουστος 28, 2019 - 10:00μμ

Με εκπληκτική ανατροπή η εθνική ανδρών στο beach handball κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο! Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ, πήρε το δεύτερο και όντας εξαιρετική στα πέναλτι, κέρδισε το ματς και το χρυσό μετάλλιο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας πήρε τη σκυτάλη από εκείνη των Γυναικών ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. 

Η ελληνική ομάδα νίκησε με 2-1 σετ (16-21, 18-16, 6-2) την Πορτογαλία στον μεγάλο τελικό ενώπιον 2.000 θεατών, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τόσο τον τερματοφύλακα Κώστα ΓΟΥΡΓΟΥΜΗ, όσο και τον Στέλιο ΔΗΜΑΚΗ. 

Η Ελλάδα ηττήθηκε στο πρώτο σετ με 21-16, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, καθώς πέτυχε το come back και επιβλήθηκε στο δεύτερο με 18-16.

Από το 4-6  η ομάδα την οποία κοουτσάρει ο Γιάννης ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ με ένα σερί 6-0 βρέθηκε στο 10-6 και εν συνεχεία στο 16-10  με τον ΓΟΥΡΓΟΥΜΗ να δείχνει την κλάση του σε ένα πέναλτι και σε ένα τετ α τετ. 

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα shoot-out με τους Γιώργο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗ, Γιώργο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ,  Κώστα ΘΕΟΔΩΡΟΥ να σκοράρουν για την Ελλάδα και τον  ΓΟΥΡΓΟΥΜΗ να σταματάει τον Vasco Antonio DIAS E SILVA, ενώ το ματς τελείωσε με την επέμβαση του Στέλιου ΔΗΜΑΚΗ  που είχε ρόλο τερματοφύλακα!

Το χάλκινο μετάλλιο  κατέκτησε η Κροατία, η οποία στον μικρό τελικό υπέταξε την Αίγυπτο με 2-0 (16-10, 15-14). 

Υποστήριξη: SilkTech