Beach Handball: Ελλάδα- Πορτογαλία για το χρυσό στις γυναίκες

Τετάρτη, Αύγουστος 28, 2019 - 10:50πμ

Ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση του tουρνουά Beach Handball Γυναικών στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και προέκυψε το ζευγάρι του σημερινού τελικού, στον οποίο θα αναμετρηθούν η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο την Τετάρτη, 28 Αυγούστου στις 19:50 (απευθείας μετάδοση στην ΕΡΤ Sports), αφού απέκλεισαν την Τυνησία με 2-0 (18-6, 26-10) και την Ιταλία με 2-1 (23-22, 14-25, 6-4), αντιστοίχως.

Η Ελλάδα θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από αυτόν στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και για τρίτη φορά στην ιστορία της, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου στους πρώτους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, το 2015 στην Πεσκάρα.

Κορυφαία με 12 πόντους για την Ελλάδα ήταν η Ελένη ΚΕΡΛΙΔΗ.

Με την διαφορά δυναμικότητας στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τυνησία να είναι μεγάλη, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο ματς Ιταλία- Πορτογαλία, που κρίθηκε στα shoot-out με δύο επεμβάσεις της ALMEIDA E CUNHA GUIMARAES OLIVEIRA.

Η Πορτογαλία θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης, εκθρονίζοντας την κάτοχο του τίτλου, Ιταλία.

Υποστήριξη: SilkTech