Rowing Beach Sprint: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Δευτέρα, Αύγουστος 26, 2019 - 2:10μμ

To πρώτο μετάλλιο της στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες εξασφάλισε ήδη η Ελλάδα, καθώς το πρωί της Δευτέρας η ομάδα του τετραπλού σκιφ ανδρών προκρίθηκε στον αυριανό (27 Αυγούστου) τελικό.

Αντίπαλος του θα είναι η Γαλλία που επίσης έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το ελληνικό πλήρωμα αποτελείται από τους Πέτρο ΜΠΑΛΛΗ, Μιχάλη ΚΑΛΕΝΤΖΗ, Ιωάννη ΠΕΚΟΠΟΥΛΟ- ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ και Παναγιώτη ΥΨΗΛΑΝΤΗ, με πηδαλιούχο την Παναγιώτα ΓΚΕΚΑ. 

Στον προκριματικό η Ελλάδα  επικράτησε της Ιταλίας, ενώ η Γαλλία νίκησε την Τυνησία. 

Τη γαλλική ομάδα απαρτίζουν οι Ivan BOVÉ, Vincent DEVULDER, Louis DROISSART, Nicolas GILBERT και ο πηδαλιούχος Maxence TOLLET.


«Τα συναισθήματα μας είναι απερίγραπτα. Πετύχαμε κάτι δύσκολο καθώς όλοι μας προερχόμαστε από την Ολυμπιακή Κωπηλασία» δήλωσε ο Ιωάννης ΠΕΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗΣ.

«Ολο το καλοκαίρι έχουμε δουλέψει πολύ σε τεχνικά κομμάτια σε ένα άθλημα που είναι πολύ απαιτητικό και παίζει μεγάλο ρόλο η διαχείριση της κούρσας. Πλέον στον τελικό έχουμε στόχο το χρυσό μετάλλιο και πιστεύω ότι με τη στήριξη του κόσμου θα τα καταφέρουμε». 

Η παρουσία του Πρίγκιπα ΑΛΒΕΡΤΟΥ στην κούρσα του C2x Women λειτούργησε ευεργετικά και έφερε γούρι στην ομάδα των κοριτσιών του Μονακό, το οποίο αποτελούσαν οι Klara STEFANELLI (ΜON) και Coline CAUSSIN (MON).

Οι δυο αθλήτριες έβαλαν τα δυνατά τους, άφησαν πίσω τους το ελληνικό πλήρωμα και πέρασαν στον τελικό. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που προκριθήκαμε και φυσικά πλέον στόχος μας είναι ένα μετάλλιο. Την Κυριακή είχαμε κάνει κάποια λάθη στην κούρσα, αλλά σήμερα τα διορθώσαμε και πήγαμε καλύτερα¨. 

Με τις δύο αθλήτριες του Μονακό μίλησε για αρκετή ώρα, λίγα λεπτά μετά την κούρσα, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος έσπευσε να τις συναντήσει, και να τις συγχαρεί εγκαρδίως για την πρόκριση τους. 

«Ο Πρίγκιπας είναι δίπλα μας, μας στηρίζει, αγαπάει πολύ το σπορ και χάρηκε για τη νίκη μας» είπε η Klara  STEFANELLI (ΜON), ενώ η Coline CAUSSIN (MON) πρόσθεσε: «Μας έδωσε συγχαρητήρια και μας ρώτησε εάν είμαστε ευχαριστημένες από τις εγκαταστάσεις, κάτι που πραγματικά ισχύει. Εδώ όλα είναι πολύ καλά».

Η παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου αύξησε την πίεση στην Klara STEFANELLI (ΜON) η οποία παραδέχθηκε με ειλικρίνεια: «Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα λιγάκι, ξέροντας πως η κούρσα θα γινόταν υπό το βλέμμα του Πρίγκιπα, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα, τα δώσαμε όλα και τέλος καλό, όλα καλά».

Υποστήριξη: SilkTech