Finswimming: Ονόματα παγκόσμιας κλάσης

Δευτέρα, Αύγουστος 26, 2019 - 9:50πμ

Αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός" αλλά και στην εγκατάσταση  "Ήρα" όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το άθλημα του Finswimming η αυλαία του οποίου ανοίγει τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου.

Η Ιταλία θα εμφανιστεί με μια πολύ δυνατή ομάδα.

O Stefano FIGINI είναι νικητής σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε Παγκόσμια Κύπελλα, κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ κα συλλέκτης πολλών μεταλλίων. Έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου 1987 και αποτελεί μια μεγάλη μορφή του αθλήματος.

Ο συμπατριώτης του Cesare FUMAROLA έχει γεννηθεί στις 24 Ιανουαρίου 1985 και αποτελεί και αυτός μια ζωντανή διαφήμιση του αθλήματος.

Στους προηγούμενους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που διεξήχθησαν στη Πεσκάρα το 2015, ο Stefano FIGINI μέσα στο «σπίτι» του είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200msf, ενώ ο συμπατριώτης του σπρίντερ Cesare FUMAROLA αγωνιζόμενος στα 50msf είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου

Στο αγώνισμα του Open Water που θα διεξαχθεί στην "Ηρα", συμμετέχουν εξίσου «δυνατά ονόματα», όπως ο Ιταλός Davide DE CEGLIE με έξι παγκόσμιους και τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και περισσότερα από 50 χρυσά μετάλλια στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Έχει γεννηθεί στις 12 Μαΐου 1990, διακρίνεται από το 2005 και από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας.

Στη μικτή, ξεχωρίζει η Ισπανίδα Silvia BARNES COROMINAS, η οποία έχει γεννηθεί στις 22 Μαΐου 1992. Πριν λίγους μήνες η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία την προσκάλεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Ιωάννινα και αποτέλεσε μια πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Γαλλίδα Loren BARON το 2016 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Βόλο. Τώρα όπως δήλωσε «θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στον αγώνα των τεσσάρων χιλιομέτρων και να προκριθώ στον τελικό των 400 μέτρων».

Πολύ δυνατή παρουσιάζεται και η ελληνική ομάδα, με επικεφαλής την παγκοσμίου βεληνεκούς πρωταθλήτρια,  Σοφία ΚΤΕΝΑ.

«Βλέποντας τους συναθλητές μου συνειδητοποιώ ότι είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν όλα πάνε κατ’ευχήν προσδοκώ ότι η συγκομιδή των μεταλλίων μας θα είναι μεγαλύτερη σε αριθμό απ'ο όλα τα υπόλοιπα αθλήματα μαζί!»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΗΣ σε ό,τι αφορά τις βλέψεις της ελληνικής ομάδας επισημαίνει: «Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες διότι οι αθλητές που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία αποτελούν τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις και περιμένουμε μια μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων».

Στο Finswimming συμμετέχουν εννέα χώρες, ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει οκτώ τελικούς.

Υποστήριξη: SilkTech