Rowing Beach Sprint: Γαλλικές εντυπώσεις στην πρεμιέρα

Κυριακή, Αύγουστος 25, 2019 - 8:27μμ

Πρεμιέρα σήμερα στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες με το Rowing Beach Sprint να εγκαινιάζει την εγκατάσταση "Ηρα" με κυρίαρχο συναίσθημα την προσμονή να...μπουν στα βαθιά.

Η τριήμερη δοκιμασία του Rowing Beach Sprint άρχισε με τον αγώνα χρονομέτρησης  (time trial). Ένας αγώνας που δεν κρίνει κάτι σε επίπεδο αποτελέσματος και δεν εξασφαλίζει την πρόκριση αλλά αποτελεί την ευκαιρία για όλους τους αθλητές να σημειώσουν έναν καλό χρόνο.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και το ζητούμενο: όσο καλύτερος είναι ο χρόνος,  τόσο καλύτερη είναι η θέση στη συνολική κατάταξη και πιο ευνοϊκή η συνέχεια (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) στους αγώνες.

Τα εισιτήρια για τους τελικούς της Τρίτης θα κριθούν αύριο, Δευτέρα. Με βάση την σημερινή κατάταξη δημιουργήθηκαν ήδη ανά κατηγορία τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν αύριο από τις 09.00 στους προκριματικούς αγώνες (Heats). 

Αργότερα, από τις 15:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί (semifinals) που θα δώσουν τα εισιτήρια για τους τελικούς στις έξι κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Η αποστολή της Γαλλίας βρέθηκε σήμερα σε καλύτερη κατάσταση, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες από την Ιταλία, την Ελλάδα και το Μονακό επίσης έδειξαν ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σίγουρα πάντως όλοι δοκιμάσθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, όπως τα θαλάσσια ρεύματα και οι πολύ δυνατοί πλάγιοι άνεμοι. Είναι μαθημένοι όμως και συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Όπου δυσκολεύτηκαν πάντως βρήκαν δίπλα τους, στελέχη της διοργάνωσης που επέλυσαν κάθε πρόβλημα, όπως επίσης και τους εθελοντές που βοήθησαν ακόμη και στο κουβάλημα των σκαφών.

Δεν είναι απλό: το καθένα από αυτά ζυγίζει 140 κιλά!

Υποστήριξη: SilkTech