Beach Tennis: Λιποθύμησε, συνήλθε, θριάμβευσε!

Κυριακή, Αύγουστος 25, 2019 - 7:41μμ

Με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις, μία λιποθυμία αθλήτριας και δύο ματαιώσεις αγώνων λόγω της απουσίας των ομάδων της Τυνησίας ολοκληρώθηκε το ταμπλό του μεικτού και όλο το πρόγραμμα της πρεμιέρας  στο Βeach Τennis.

To ντέρμπι της ημέρας ήταν η δεύτερη ελληνοκυπριακή αναμέτρηση της ημέρας και η πρώτη στο μεικτό. Δύο πρώην τενίστες από την Κύπρο, η Αντρια ΤΣΑΝΓΚΑΡΙΔΟΥ και ο Κρίστοφερ ΚΟΥΤΡΟΥΖΑΣ μετά από επεισοδιακή αναμέτρηση ανέτρεψαν τις προβλέψεις και νίκησαν το ελληνικό ζευγάρι που αποτελούνταν από την Aναστασία KOKKINOY και τον Γιάννη ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ.

Η κυπριακή ομάδα επικράτησε με 6-3, 6-1 και πήρε την πρόκριση μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους Πατρινούς θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Είχε προηγηθεί η λιποθυμία της Αντρια ΤΣΑΝΓΚΑΡΙΔΟΥ κι ενώ η ομάδα της ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 games στο 2ο σετ. Η 22χρονη αθλήτρια που είχε συμπαίκτη τον προπονητή της στο Tένις (με παρουσία σε 11 Davis Cup) έχασε τις αισθήσεις της λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και έπεσε στην άμμο.

Ο συμπαίκτης της ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και μετά από περίπου 15 λεπτά συνήλθε και συνέχισε τον αγώνα που κατέληξε με τη νίκη και την πρόκριση του ντουέτου από την Κύπρο.

«Δυστυχώς δεν φορούσα καπέλο, υπήρχε πολύ ζέστη και άρχισα να χάνω τις δυνάμεις μου. Έπεσα κάτω αλλά μόλις συνήλθα δεν σκέφτηκα να σταματήσω. Μάλιστα ήμασταν μπροστά στο σκορ και ο Κρίστοφερ μου πρότεινε να σταματήσουμε" είπε η ΤΣΑΝΓΚΑΡΙΔΟΥ.

"Βρήκα δυνάμεις, γύρισα, νικήσαμε και όλα καλά. Ημουν τενίστρια και αποφάσισα να δοκιμάσω το Βeach Τennis. Εχει πολύ ενδιαφέρον αλλά ακόμα δεν είμαστε οργανωμένοι για να ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο».

Σε μεγάλο εξελίχθηκε και ο δεύτερος αγώνας στον οποίο η ομάδα του Σαν Μαρίνο αποτελούμενη από την Marika COLONNA και τον Alvise GALLI νίκησε  δύσκολα με 6-4, 6-3 την Sarah BENABDELJALIL και τον Youssef GHAZOUANI από το Μαρόκο και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες του Σαν Μαρίνο προκρίθηκαν στον Β' γύρο τόσο στους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Εύκολη πρόκριση άνευ αγώνα πανηγύρισαν η Aspasia SOTIRIADOU και ο Georgios MARTINIS καθώς η ομάδα των Quiem BEN SEDRINE, Seifeddine BEN SLIMANE από την Τυνησία δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν.

Ακολούθως προκρίθηκαν χωρίς αγώνα και οι Ana Catarina NEVES ALEXANDRINO, Pedro DE MENESES MAIO από την Πορτογαλία απέναντι στο ζευγάρι από την Τυνησία (Aziza BHIRI, Jamel INOUBLI).

Υποστήριξη: SilkTech