Ο Λ. Άυγενάκης παρακολούθησε τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στο Μπιτς Χάντμπολ

Κυριακή, Αύγουστος 25, 2019 - 7:30μμ

Στις 20:30 με την Τελετή Έναρξης ανοίγει και επίσημα η αυλαία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Τα πρώτα προκριματικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα όμως ξεκίνησαν από την Κυριακή το μεσημέρι.

Τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στο Τουρνουά Beach Handball παρακολούθησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και έκανε δηλώσεις για τις πρώτες εντυπώσεις του από τη διοργάνωση των II Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Ο κ. Αυγενάκης έμεινε για περισσότερες από δυόμισι ώρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Άρτεμις» και ενημερώθηκε για λειτουργικά και οργανωτικά θέματα των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

«Παίξατε με πάθος και καρδιά, διότι χωρίς πάθος δεν γίνεται τίποτα σε αυτή τη ζωή . Για αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Μπράβο σας», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ελληνικής ομάδας με την Κύπρο για το τουρνουά Beach Handball συγχαίροντας τις αθλήτριες για τη νίκη τους.

Στις παραινέσεις των αθλητριών της ελληνικής ομάδας για στήριξη στο Beach Handball ο κ. Αυγενάκης ήταν κατηγορηματικός : «Δεν είμαι Υφυπουργός μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά όλων των αθλημάτων. Θα βρούμε τις λύσεις. Θα μείνω αρκετές ημέρες στην Πάτρα και θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε προσεχώς με κάθε λεπτομέρεια».

Ακολούθως ο Υφυπουργός παρακολούθησε και το ματς της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο τη Μάλτα (2-0). Συνομίλησε με τους Έλληνες παίκτες και τους συνεχάρη για την εμφάνισή τους λέγοντας:  «Μου  αρέσει που δεν αφήσατε τους αντιπάλους να πάρουν ανάσα. Ευχαριστηθήκατε το παιχνίδι και το ευχαριστηθήκαμε και εμείς. Συγχαρητήρια!».

Δηλώσεις στα ΜΜΕ για την «Πάτρα 2019»

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης τόνισε προς τους εκπροσώπους του Τύπου. «Είναι αυτό που φανταζόμουν. Πάθος, δυναμισμός, φρεσκάδα και φυσικά φουλ καλοκαίρι και θέαμα. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που περίμενε κάποιος να δει στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Και πρόσθεσε: «Να συγχαρώ τα κορίτσια μας που έδειξαν ένα πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και που ήθελαν πολύ να νικήσουν. Για αυτό και είναι άξιες συγχαρητηρίων. Και εκείνες, και το τιμ που τις υποστήριξε. Να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες να κυριαρχήσουν. Αλλά πάνω απ' όλα να κυριαρχήσει ο αθλητισμός, οι ιδέες και οι αξίες που υπηρετεί.».

Ο κ. Αυγενάκης μοιράστηκε με τους εκπροσώπους του Τύπου τις εντυπώσεις του από τις αθλητικές εγκαταστάσεις «Άρτεμις» που φιλοξενούν τα αθλήματα άμμου. 

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε όλοι οι αθλητές, οι συνοδοί, οι επισκέπτες και φυσικά οι εθελοντές, για τους οποίους έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ, να απολαύσουν μοναδικές στιγμές. Επίσης, θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μείνει μια ωραία γεύση και ένα μεγάλο κέρδος για την πόλη που φιλοξενεί τους Αγώνες.».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κάλεσε τους πολίτες της Πάτρας να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει.

«Μονάχα να έλθουν», είπε, «και αν έλθουν μία φορά θα έλθουν και δεύτερη. Είμαι βέβαιος. Ας κάνουν την αρχή και μην περιμένουν το βραδινό εντυπωσιακό θέαμα της έναρξης για να καταλάβουν ότι κάτι έγινε στην πόλη τους. Τους καλούμε να έλθουν και να αγκαλιάσουν τα αθλήματα, να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, να αγκαλιάσουν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν 26 χώρες και πάνω από 700 αθλητές.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και είμαι βέβαιος ότι θα το έχουμε. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δώσει και την ψυχή της. Τα στελέχη της ΔΕΜΑ το ίδιο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με το δικό της τρόπο έχει συμβάλει τα μέγιστα. Τα τοπικά ΜΜΕ το ίδιο και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τώρα μένει να πάμε παρακάτω και να έχουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια και θέαμα.

Τα διάφορα μικροπροβλήματα που θα συναντήσουμε, γιατί πάντα θα υπάρχουν, με καλή διάθεση και χαμόγελο θα τα ξεπεράσουμε. Δεν είναι ανάγκη να μένουμε στα μικρά. Ο αθλητισμός στέλνει μεγάλα και ισχυρά μηνύματα. Εμείς, τα έχουμε υπόψη μας και προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της υφηλίου».

Υποστήριξη: SilkTech