Η "super γιαγιά" που είναι εθελόντρια στους παράκτιους αγώνες της Πάτρας, στα 80 της χρόνια! ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019 - 3:33μμ

Κι όμως μια πατρινή 80 ετών δήλωσε εθελόντρια στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας και την Τετάρτη έλαβε την στολή της, ώστε από τις 25 εως τις 31 Αυγούστου να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των αγωνισμάτων και να εξυπηρετεί τους θεατές. Η κα Ελένη Μπινιέρη Μπαχούμη, έχει αναγάγει τον εθελοντισμό και την κοινωνική εργασία γενικότερα, σε τρόπο ζωής.

Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία εθελόντρια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων  της Πάτρας. Η διάθεσή της για ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή στα κοινά την ώθησε να δηλώσει εθελόντρια στους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας. Τις ημέρες των αγώνων θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα φορούν τις μπλούζες του εθελοντισμού και θα εξυπηρετεί στην υποδοχή των θεατών.

Η 80χρονη εθελόντρια των Παράκτιων  Μεσογειακών, κατάγεται από το Νεοχώρι της Δυτικής Αχαΐας, τα γνωστά ως Μπινιεραίικα. Ζει στην Πάτρα από από τα 11 χρόνια της ενώ φοίτησε στην Εμπορική Σχολή. Στη συνέχεια εργάστηκε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Αεικίνητη όπως πάντα, έδωσε εξετάσεις και εισήχθη στο ΤΕΙ σε κλάδο οικονομικών, όπου και εργάστηκε μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες και σε ηλικία 65 ετών τότε, είχε ενταχθεί στην υπηρεσία θεατών όπου και προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της. Μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή της ήταν όταν μόλις 14 μήνες μετά το γάμο της, έχασε τον σύζυγό της σε τροχαίο. Δεν είναι μόνη της όμως εδώ και αρκετό καιρό, αφού έχει ευτυχήσει να δει πολλά εγγόνια.

Οσοι γνωρίζουν την κα Ελένη μιλούν για έναν ξεχωριστό άνθρωπο με αρχές και αξίες. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμιση και κανείς θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει χωρίς υπερβολή ως πρέσβειρα του εθελοντισμού των Μεσογειακών Αγώνων. 

Υποστήριξη: SilkTech