Σοφία Παπαδοπούλου: Από την Πάτρα στο… Παρίσι!

Τρίτη, Αύγουστος 20, 2019 - 11:50πμ

Από την Πάτρα και τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2019 στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024: ιδού το ταξίδι, ο νέος μεγάλος στόχος και το ονειρεμένο αντίο που έχει στο μυαλό της η Ολυμπιονίκης της Iστιοπλοΐας,  Σοφία Παπαδοπούλου.

Το ρολόι του χρόνου γυρίζει στις 17 Αυγούστου του 2008 όταν το ελληνικό πλήρωμα αποτελούμενο από τη Σοφία Μπεκατώρου, τη Βιργινία Κραβαριώτη και τη Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Yngling στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Έντεκα χρόνια αργότερα η Σοφία Παπαδοπούλου, όχι μόνο συνεχίζει να αγωνίζεται, αλλά έχει θέσει υψηλούς στόχους που φτάνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Έχοντας πλέον ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Δημήτρη Μούγιο, η 36χρονη Παπαδοπούλου έχει βάλει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στη νέα μικτή κατηγορία 470.

Προέχουν ωστόσο οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, στους οποίους παίζει έναν διαφορετικό ρόλο. «Βρίσκομαι εδώ και ασχολούμαι σε οργανωτικό επίπεδο με το Aquathlon» εξηγεί. «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε μια διοργάνωση χωρίς να αγωνίζομαι και χαίρομαι που αυτό συμβαίνει στους Αγώνες της Πάτρας. Το Aquathlon με έθελξε αμέσως διότι αφενός το νερό είναι το στοιχείο μου και αφετέρου αυτό το σπορ μοιάζει με το τρίαθλο που μου αρέσει πολύ».

Η Σοφία Παπαδοπούλου δεν έχει αμφιβολίες για την επιτυχία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. «Ολοι όσοι εμπλεκόμαστε δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προβάλουμε και να διαφημίσουμε για μία ακόμα φορά την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις είναι υψηλών προδιαγραφών, ιδανικές σε κάθε σπορ και πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας όλα θα κυλήσουν στην εντέλεια».

Χωρίς αμφιβολία η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας βρίσκεται στο στοιχείο της. «Η θάλασσα και ο ήλιος αποτελούν πηγή ζωής για την Ελλάδα. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα αθλήματα που προβάλλουν εκτός των άλλων και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι αυτοί οι Αγώνες θα δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τα αθλήματα και μακάρι να ασχοληθούν με αυτά τα νέα παιδιά»  .

Όσο για τις δικές της βλέψεις, αυτές είναι σαφείς και δεδηλωμένες. «Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και με τον Δημήτρη Μούγιο θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Πρόκειται για την μικτή κατηγορία 470, που θα ενταχθεί ως καινούργιο αγώνισμα στο Παρίσι. Αυτή την στιγμή εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, βρισκόμαστε και σε αναζήτηση υποστηρικτών- χορηγών για το όλο εγχείρημα. Πρόκειται για μια καινούργια εμπειρία που την απολαμβάνω. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά αν όλα γίνουν όπως ονειρεύομαι, θα ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο Παρίσι».

Υποστήριξη: SilkTech