Το αίτημα των ταξιτζήδων για τους Μεσογειακούς

Παρασκευή, Αύγουστος 16, 2019 - 8:03μμ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»  έστειλε την πιο κάτω επιστολή.

Παραλήπτης η Οργανωτική Ε[πιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Διαβάζουμε αναλυτικά:

"Εν όψει των Αγώνων που έχει την τιμή να διοργανώσει και να εκτελέσει η Πάτρα ευχόμαστε η προσπάθειά σας αυτή να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για την ανάδειξη της πόλης μας αλλά και της χώρας μας, αφού οι αγώνες είναι διεθνείς και η συμμετοχή των μεσογειακών κρατών μεγάλη.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Για τον λόγο αυτό και σε ό,τι αφορά τον κλάδο μας, όπως και άλλους κλάδους που είναι μέλη της ΟΕΒΕΣΝΑ, έχουμε δηλώσει ότι είμαστε στη διάθεσή σας και θα κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε να πετύχει η πόλη μας τον στόχο της.

Συνεπώς, όσον αφορά τα ταξί που θα επιλεγούν για τη μεταφορά προσώπων και που θα πρέπει να πληρούν τους προβλεπόμενους όρους και τις προϋποθέσεις από τη διακήρυξη που έχετε δημοσιοποιήσει, ήδη γνωρίζετε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού υπάρχει μεγάλος στόλος και πολλά άριστα οχήματα, τα οποία περνούν κάθε χρόνο από ΚΤΕΟ και ως εκ τούτου αν μη τι άλλο είναι απολύτως ασφαλή.
Ωστόσο, δεν πρέπει να μπουν περιορισμοί ορίου ηλικίας για τα οχήματα. Υπάρχουν οχήματα μεγαλύτερης ηλικίας σε άριστη κατάσταση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό προϋποθέτει να γίνει η απαραίτητη επιλογή και διαπίστευση από επιτροπή που εσείς θα συγκροτήσετε στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του κλάδου μας. Άλλωστε συνεργαζόμαστε με μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και έχουμε τεράστια πείρα και σαν επαγγελματίες μεταφορείς προσώπων.
Επειδή όμως είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσετε και Ε.Ι.Χ. (ενοικιαζόμενα μετά οδηγού), σας ενημερώνουμε πως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε άριστα ότι πέρα από τα νόμιμα οχήματα αυτού του είδους αλλά και από τους νόμιμους οδηγούς έχουν παρεισφρήσει παράνομοι οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα μεταφοράς προσώπων.

Για το λόγο αυτό η πολιτεία διαχρονικά έχει βάλει κανόνες για την εξάλειψη αυτού του παράνομου καθεστώτος που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι νομιμοφανές αλλά όχι νόμιμο. Τελευταία γίνονται έλεγχοι αφού έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο που βάζει καθαρούς κανόνες και προϋποθέσεις λειτουργίας Ε.Ι.Χ.
Επειδή, λοιπόν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρεισφρήσουν και στη διοργάνωση των αγώνων, σας γνωστοποιούμε την κείμενη νομοθεσία βάσει της οποίας πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας σε αυτού του είδους τα μεταφορικά μέσα.

Συγκεκριμένα, σχετικοί με το θέμα Νόμοι, Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα είναι:
Ν.4093/12 (όπως αυτός έχει τροποποιηθεί), Ν.4530/18, Ν.4512/18 και Υπ. Αποφ. αρ. Α2δ/Γ.Π.οικ 2969/16, Αριθμ. οικ. Α79574/4588/16, Αριθμ. οικ. Α46629/2215/18

Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως ενημερωθείτε και από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Σπανουδάκη Νικόλαο καθώς και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο Μιχαλόπουλο Γεώργιο που είναι άριστοι γνώστες του θέματος, όπως διαπιστώθηκε κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου μας αλλά και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας.
Προκειμένου να αποφθεχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που θα δυσφημήσουν την διεξαγωγή των αγώνων αλλά και την προσπάθεια που κάνετε η οποία αφορά την χώρα, παρακαλούμε να ακολουθηθούν σύννομες διαδικασίες αφού είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους νόμιμους μεταφορείς σε περιπτώσεις που παράνομοι επιχειρήσουν να πάρουν έργο.
Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία".

Υποστήριξη: SilkTech