ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοί οιωνοί για το Beach Wrestling

Τρίτη, Αύγουστος 13, 2019 - 11:59πμ

Με προίκα τα έξι μετάλλια τα οποία έχουν κατακτήσει στις τρεις πρώτες «στάσεις» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Wrestling θα έλθουν στην Πάτρα για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες τα μέλη της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, που φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την κυριαρχία της στο άθλημα.

Στον πρώτο σταθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην Πορτογαλία, ο Νίκος Αρουσμανίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Χρήστος Σαμαρτζίδης το χάλκινο. Ακολούθησαν οι αγώνες στη Βραζιλία, όπου αμφότεροι κατέκτησαν τοι χάλκινο μετάλλιο, ενώ χθες στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπου διεξήχθη η τρίτη φάση της διοργάνωσης η Ελλάδα κατήγαγε άλλες δυο μεγάλες επιτυχίες.

Η Κατερίνα Πιτσάβα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 70 κιλών με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ ο Γιώργος Κουλουχίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε εκείνη των 80 κιλών.

Η 25χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2015 στην Πεσκάρα πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και έξι χρόνια.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Κουλουχίδης είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2015 στην Πεσκάρα ενώ το 2017 κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επί τουρκικού εδάφους.

Υποστήριξη: SilkTech