Νικολάου: «Μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης του beach soccer στην Ελλάδα, οι Μεσογειακοί»

Πέμπτη, Αύγουστος 8, 2019 - 12:50μμ

Ο πορτιέρο της Εθνικής ομάδας του beach soccer είναι γεννημένος στις 26/9/1982 και ξεπερνάει τις 138 συμμετοχές με το εθνόσημο και θα είναι ένα από τα αστέρια της εθνικής μας ομάδας, της οποίας είναι και αρχηγός στην Πάτρα.

Η πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Εθνικής ήταν το 2006, ενώ η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι ότι έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος, τρεις φορές με τον Άτλαντα και μία με την ομάδα της Κεφαλληνίας. Έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό, Νέα Ιωνία, Άγιους Ανάργυρους, Μελίσσια, Νεάπολη, Αθηναΐδα, Κηφισιά, Νεοπεντελικό, Αμφιάραο, Άνοιξη και Αλσούπολη, ενώ στο ποδόσφαιρο άμμου έχει αγωνιστεί σε Άτλαντα, Κεφαλληνία, Portsmouth και Manavgat. 

-Πώς αισθάνεσαι που θα βρεθείς στην Πάτρα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες;

«Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Παράκτιους της Πάτρας. Για μένα είναι μεγάλη τιμή κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα, πόσω μάλλον τώρα που γίνονται στην πατρίδα μου και συγκεκριμένα στην πανέμορφη πόλη της Πάτρας.

-Συμμετείχες και στους Παράκτιους στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Τι εμπειρίες αποκόμισες;

«Είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετάσχω σε Παράκτιους Αγώνες, καθώς είχα λάβει μέρος πριν από τέσσερα  χρόνια στην Πεσκάρα. Τα συναισθήματα σε μια τέτοια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού είναι πολύ έντονα και θα τη χαρακτήριζα ως μια τεράστια εμπειρία ζωής για τον κάθε αθλητή που συμμετέχει».

- Οι Παράκτιοι μπορούν να συμβάλουν στην διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του αθλήματος;

«Φέτος είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το beach soccer -το οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο περιθώριο- να προβληθεί, να αγαπηθεί και να γίνει πιο γνωστό στο ελληνικό κοινό, καθώς είναι ένα άκρως θεαματικό σπορ».

-Μπορεί η Εθνική Ελλάδος να φτάσει στα μετάλλια;

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα μετάλλια και -γιατί όχι;- να φτάσει μέχρι και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Βέβαια αυτό χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα, αυτοσυγκέντρωση και φυσικά τύχη, σε συνδυασμό και με το εφαλτήριο του κόσμου που πιστεύω ότι θα μας στηρίξει με το παραπάνω, καθώς τα τελευταία χρόνια η Πάτρα είναι πίστη λάτρης και από τις λίγες πόλεις που αγαπάνε και υποστηρίζουν το άθλημα».

Υποστήριξη: SilkTech