Ο Ανδρέας Αλμύρας είναι ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας παίδων

Σάββατο, Αύγουστος 10, 2019 - 7:56μμ

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Εθνικής ομάδας πόλο παίδων στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε την 4η θέση. Ο λόγος για τον νεαρό πατρινό Ανδρέα Αλμύρα, που πολύ νωρίς «ξενιτεύτηκε» για τον Πειραιά.

Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ξανοίγεται μπροστά του και ιδού λίγα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε:

Γεννήθηκε το 2004 και ξεκίνησε στα αθλητικά, παίζοντας μπάλα στη Νίκη Προαστείου, ενώ δοκίμασε μπάσκετ και βόλεϊ στην Ολυμπιάδα, πριν καταλήξει, στο κολυμβητικό τμήμα του ΝΟΠ με τη Λέτα Παστού. Εκεί, το 2009, τον εντόπισε ο Γιάννης Κοΐνης και του πρότεινε να μεταπηδήσει στο πόλο.

«Μου άρεσε το νερό και τα παιχνίδια με την μπάλα. Δεν είχα ταλέντο για το ποδόσφαιρο και έτσι απάντησα θετικά και βρέθηκα στην ομάδα πόλο του ΝΟΠ» εξήγησε για το ξεκίνημά του.

Πολύ σύντομα προωθήθηκε στην ομάδα μίνι παίδων, ενώ πρόλαβε να παίξει και με την παιδική ομάδα του ΝΟΠ, όπου πανηγύρισε δύο 4ες θέσεις στο πρωτάθλημα μίνι παίδων (2014, 2016), ενώ με την παιδική ομάδα ήταν 5ος (2014), 4ος (2015) και 7ος (2016). Παράλληλα επιλέχθηκε από την ΚΟΕ και στα «επίλεκτα» της κολύμβησης!

Τον Σεπτέμβριο του 2016 έφυγε για τον Ολυμπιακό Πειραιώς αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε. Έκτοτε το πρόγραμμα περιλαμβάνει πήγαιν' - έλα στην Αθήνα κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο, ενώ όλη την εβδομάδα είναι Πάτρα και προπονείται κατά μόνας. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας παίδων δεν «μπορεί» να προπονηθεί στην Πάτρα!

Αλλά αυτά τα φαιδρά που συμβαίνουν καμιά φορά στο πατραϊκό πόλο δεν τον επηρεάζουν. Πέρυσι έγινε διεθνής και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν και τραυματίας στο χέρι, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Κι είναι αυτός ο τραυματισμός που τον άφησε «εκτός» ευρωπαϊκού εφήβων.

«Αξίζαμε ακόμα και το χρυσό. Σταθήκαμε άτυχοι και πληρώσαμε ένα κακό παιχνίδι, τον ημιτελικό με το Μαυροβούνιο, που εκείνη την μέρα ήταν έπαιξε καλύτερα από εμάς», εκτίμησε για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η Εθνική συνολικά είχε 7 νίκες - 3 ήττες. Ίσως πλήρωσε την κακή -με πολλές διακοπές- προετοιμασία.

Παράλληλα με τον Ολυμπιακό συνεχίζει μια εντυπωσιακή πορεία. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες παίδων, εφήβων και νέων. Τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι πρώτη φορά έφηβος. Ήδη έχει πανηγυρίσει μία 2η και μία 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με την παιδική ομάδα, δύο 4ες θέσεις στο εφηβικό και μία 4η θέση με τους νέους.

Τον Σεπτέμβριο θα πάει 1η Λυκείου και θα προσπαθήσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να συνδυάσει το διάβασμα με τον πρωταθλητισμό.

Προσγειωμένος έφηβος, με υψηλούς στόχους όμως! «Το πόλο για μένα είναι η ζωή μου, το βλέπω σαν τη δουλειά μου, δεν είναι χόμπι ή πλάκα στον ελεύθερο χρόνο. Θέλω να παίξω στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού και σε όλες τις εθνικές, εφήβων, νέων και φυσικά στην ανδρών. Αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις ντεμί του σουτ και εξτρέμ, αλλά και ως φουνταριστός αλλά και κεντρικός.

Μίλησε για όλους τους προπονητές στη μέχρι στιγμής καριέρα του (Κοντάκος, Βασιλόπουλος, Χριστοφής, Δεληγιάννης, Κουζιλής), εξαίροντας τον γυμναστή του Αλέξη Γκότση, τους νυν προπονητές του, στον Ολυμπιακό, Σάκη Πλατανίτη, και στην Εθνική Νίκο Βενετόπουλο, και φυσικά τον Γιάννη Κοΐνη με τον οποίο πορεύτηκε στο ξεκίνημά του.

Ο πρωταθλητισμός είναι μια σύνθετη και δύσκολη υπόθεση, που για την ώρα βαρύνει πολύ την οικογένειά του. Το πατραϊκό πόλο είναι μια μεγάλη πηγή ταλέντων, μα μέχρις εκεί. Ολο και περισσότεροι, όλο και πιο νέοι αναζητούν τις τύχες τους μακριά από την Πάτρα...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech