Νίκος Πλυτάς: Ο αθλητής των μεταλλίων και της κοινωνικής δράσης στην Πάτρα

Τετάρτη, Ιούλιος 31, 2019 - 5:50μμ

Ένας από τους Έλληνες αθλητές που έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας είναι ο Νίκος Πλυτάς, ο 24χρονος αθλητής του θαλασσίου σκι, ο οποίος είναι μαθημένος και από Μεσογειακούς και από μετάλλια σ’ αυτούς.

Χάλκινο στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα το 2009, χάλκινο και στους Παράκτιους Μεσογειακούς που διοργάνωσε η ίδια πόλη το 2015. Επομένως, στην Πάτρα στόχος δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέραν του χρυσού μεταλλίου για τον Νίκο Πλυτά, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, σημαντικές επιτυχίες, αλλά και σημαντική κοινωνική δράση και φιλανθρωπικό έργο, για το οποίο ο ίδιος αναφέρει:

«Κάθε χρόνο, στις 4 και 5 Μαΐου διοργανώνων ένα event, συγκεκριμένα προπονώ κόσμο στο σκι και τα έσοδα τα δίνω για να ενισχύσω την έρευνα αποκατάστασης τραυματισμού νωτιαίου μυελού».

-Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

«Οι τραυματισμοί αυτού του είδους είναι ένα ζήτημα που υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εγώ έχω ευαισθητοποιηθεί με αυτό και θέλω να ενισχύσω την έρευνα και τον αγώνα που γίνεται γα την αντιμετώπισή του.

Έστω και μια μικρή αλλαγή, αν καταφέρω να βοηθήσω να γίνει, έστω και ένα μικρό τουβλάκι, αν καταφέρω να βάλω, στο οικοδόμημα της αντιμετώπισης των τραυματισμών αυτών, θα είμαι πολύ χαρούμενος».

-Συμπαραστάτες στο εγχείρημά σου αυτό έχεις;

«Και βέβαια έχω, πολλούς. Όσοι προπονούνται είναι συμπαραστάτες».

-Πέραν αυτής σημαντικής κοινωνικής δράσης, ποιες άλλες πρωτοβουλίες έχεις αναλάβει;

«Κάνω καθαρισμό της παραλίας της Βουλιαγμένης. Καλώ κόσμο από τα social media και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε και τον Οκτώβριο θα κάνουμε καθαρισμό στην παραλία της Βάρκιζας».

-Στους Αγώνες της Πάτρας θα αγωνιστείς στα τρικς και το wakeboard. Ποιος είναι ο στόχος σου και τι περιμένεις από αυτούς τους Αγώνες;

«Ο στόχος μου μετά από δύο χάλκινα που έχω κατακτήσει σε Μεσογειακούς είναι ένα χρυσό μετάλλιο. Ελπίζω και θέλω να τα καταφέρω, ειδικά στους Αγώνες της πατρίδας μου, οι οποίοι θα γίνουν σε ένα τόπο σαν την Πάτρα». .

-Ποια η γνώμη σου για τους Παράκτιους Αγώνες;

«Είναι πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, συνδυάζουν τα θαλάσσια σπορ και τα αθλήματα παραλίας και είναι εύκολο και ευχάριστο να τους παρακολουθήσει ο κόσμος.

Στην Πάτρα θα γίνουν σε πολύ ωραίες τοποθεσίες και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνουν στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, αισθάνομαι πως το καθήκον μου είναι να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ». 

Υποστήριξη: SilkTech