Χρυσά ελληνικά κουπιά - Παγκόσμιες οι Κυρίδου-Τσαμοπούλου - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Ιούλιος 29, 2019 - 8:50πμ

Οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, στο διπλό σκιφ των κοριτσιών.

Το ελληνικό δίδυμο ήταν ασυναγώνιστο και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το τρίτο συνολικά στη διοργάνωση, έως τώρα.

Χρυσές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας γράφουν οι πρωταθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στην Σαρασότα των ΗΠΑ Μετά τα δύο μετάλλια του Σαββάτου το χρυσό στην δίκωπο κοριτσιών με τις Χριστίνα Μπούρμου και Μαρία Κυρίδου και το χάλκινο στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών με τους Θανάσης Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανταρίδη η σημερινή τελευταία μέρα των αγώνων ήταν εξίσου λαμπρή.

Στο τελικό  του διπλού σκιφ των κοριτσιών οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα  Τσαμοπούλου ήταν ασταμάτητες , πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία της κούρσας , άντεξαν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους και με ένα φοβερό τερματισμό είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν το χρυσό με άνεση τερματίζοντας σε 7.04.20 αφήνοντας στη 2ηθέση την Αυστραλία 7.07.77 και στην 3ητην Ουγγαρία 7.11.68 «Ήταν μια πραγματικά σκληρή κούρσα για μας αλλά ήρθαμε για να πάρουμε το χρυσό για το οποίο ετοιμαζόμασταν όλο το χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο ως την τελευταία κουπιά αλλά τα καταφέραμε» είπε η Αννέτα Κυρίδου που θα πάει ένα ακόμα χρυσό στο σπίτι μετά από εκείνο της αδελφής της Μαρίας.

Ήταν το πρώτο χρυσό για τα δυο κορίτσια που πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας στο Μπρέστ της Λευκορωσίας είχαν κατακτήσει το ασημένιο ενώ το 2107 στο Παγκόσμιο U23στη Φιλιππούπολη είχαν κατακτήσει το χάλκινο.

Υποστήριξη: SilkTech