Δράκου: Στην Ελλάδα πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας κάθε χρόνο

Σάββατο, Ιούλιος 27, 2019 - 12:19μμ

Ούτε η κούρσα των 50μ. ελευθέρου «βγήκε» στη Νόρα Δράκου, που φεύγει από την Κορέα χωρίς να έχει πετύχει κανένα στόχο και κυρίως κανένα όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο που κυνηγούσε.

Η 26χρονη κολυμβήτρια πήρε την 21η θέση στον προκριματικό των 50μ. ελευθέρου με χρόνο 25.19, έμεινε εκτός ημιτελικού, αλλά και μακριά από το όριο που ήταν 24.77. Έτσι ολοκληρώνει την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με δύο 21ες θέσεις, στα 50μ. ύπτιο και ελεύθερο, και μια 30η στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και επιδόσεις μακριά από τα ρεκόρ της.

«Ολοκληρώθηκε ένα πολύ άσχημο meeting για μένα. Έμεινα πολύ μακριά από τα ρεκόρ μου σε όλα τα αγωνίσματα δυστυχώς, για κάποιους λόγους που δεν ξέρω, θα συζητήσω. Δεν μου βγήκε τίποτα από ό,τι έκανα φέτος, μια πολύ άσχημη χρονιά κλείνει για μένα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την προπόνησή μου, τι δεν πάει καλά, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο ότι έχω «κολλήσει» σε κάποιους χρόνους αρκετά χαμηλούς και για κάποιο λόγο δεν μπορούν να «κατέβουν» άλλο. Ή κάτι πρέπει να αλλάξω κάτι πολύ δραστικά για να μπορέσω να «κατέβω» και να πλησιάσω αυτούς τους χρόνους ή δεν ξέρω πραγματικά.

Νομίζω ότι είναι από τα πιο άσχημα μίτιγκ που έχω κάνει, χωρίς όμως να αισθάνομαι άσχημα όταν ήρθα εδώ αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Βλέπω βελτίωση στην προπόνηση, όμως ο αγώνας μου δεν είναι καλός. Το ότι δεν κάνω πολλούς αγώνες μέσα στη χρονιά είναι ένα μεγάλο ζήτημα, γιατί είμαι αθλήτρια αγώνων. Η ομοσπονδία μου παρέχει μόνο έναν αγώνα στο εξωτερικό και μετά ό,τι βρω μόνη μου με τους υποστηρικτές μου, δεν με στηρίζει και ούτε θα με στηρίξει τώρα που δεν έχω πιάσει όριο. Και να βρω μόνη μου αγώνες, είναι πάρα πολύ δύσκολο και δυστυχώς στην Ελλάδα κάθε χρόνο πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι... ελέφαντας. Κάνεις μια χρονιά καλή; Τα παίρνεις όλα. Δεν κάνεις μια χρονιά καλή; Δεν είσαι για τίποτα. Οπότε κι εγώ έτσι θα πορευτώ. Οι χορηγοί μου θα με στηρίξουν, το ξέρω, και πιο πολύ γι΄ αυτούς στενοχωριέμαι γιατί περίμεναν από μένα πράγματα, δεν τα κατάφερα, έχω μια χρονιά μπροστά μου. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν πρέπει να κρατήσω κάτι από αυτή τη διοργάνωση. Ξέρω μόνο ότι θέλω να μπω σε ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστώ» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech