Κανέλλα Στασινοπούλου: Η δημιουργός της μασκότ των Μεσογειακών

Παρασκευή, Ιούλιος 26, 2019 - 7:50μμ

Η Κανέλλα Στασινοπούλου είναι εικαστικός και εκπαιδευτικός. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον Πατρέα, την μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.

Ενημερώθηκε για τον διαγωνισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και αποφάσισε να λάβει μέρος επειδή οι Αγώνες διοργανώνονται στην πόλη που γεννήθηκε.

Ένας από τους βασικούς όρους του διαγωνισμού ήταν οι μετέχοντες να δημιουργήσουν ένα ζώο που να  ζει και να κινείται τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Συνέλαβε την ιδέα αυθόρμητα και κατέληξε στο γλάρο επειδή είναι το κατεξοχήν παράκτιο πουλί που θα συναντήσει ο επισκέπτης της Πάτρας όταν κινείται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της πόλης, σε τμήματα της οποίας (Νότιο Πάρκο, Πλαζ Αγυιάς) θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες.

Δεν είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό ποτέ στο παρελθόν. Παρακινήθηκε να συμμετέχει επειδή αποτέλεσε πρόκληση για την ίδια να σκιτσάρει τη μασκότ των Αγώνων που θα γίνουν στην πόλη της.

Ωστόσο, την εντυπωσίασε η μεγάλη προβολή και δημοσιότητα που πήρε ο Πατρέας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αισθάνεται πολύ χαρούμενη κάθε φορά που τον βλέπει να «ταξιδεύει», μεταφορικά, προσκαλώντας αθλητές και επισκέπτες στην Πάτρα.

Η επιθυμία της είναι να φωτογραφηθεί με τη μασκότ κατά την περίοδο των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 που θα γίνουν από 25 – 31 Αυγούστου. 

Τα εικαστικά ενδιαφέροντά της εντοπίζονται στη ζωγραφική και την κεραμική, με τα οποία ασχολείται από προσωπική ευχαρίστηση. Σε επαγγελματικό επίπεδο διδάσκει το μάθημα των εικαστικών στα Αρσάκεια Σχολεία της Πάτρας. Έχει σπουδάσει ζωγραφική και είναι μέλος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Υποστήριξη: SilkTech