Έπεσε σε... Καμπάνια και έμεινε εκτός τετράδας η Εθνική στο Παγκόσμιο

Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019 - 4:13μμ

Έξω από την κορυφαία τετράδα του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μετά το 2013 στη Βαρκελώνη, όταν είχε καταλάβει την 6η θέση, έμεινε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 7-6.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη, το σκληρό παιχνίδι και έλειψε η ποιότητα, κέρδισε ο λιγότερο κακός κι αυτός ήταν η Ιταλία, που αν και παρουσίασε ένα πρωτόγνωρο πρόσωπο για τα δεδομένα της, έφυγε με την πρόκριση, γιατί η Εθνική μας «αυτοκτόνησε» με αδικαιολόγητα λάθη και πολύ κακές επιλογές τις κρίσιμες στιγμές.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πλήρωσε κατ' αρχάς τα εύκολα γκολ που δέχθηκε σε κόντρα (3) στο πρώτο ενάμισι οκτάλπετο του ματς και δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί την εξαιρετική της απόδοση στην άμυνα στο λιγότερο, όταν η άμυνα ήταν στημένη (1/8 είχαν οι Ιταλοί). Είχε επίσης 5/12 με παίκτη παραπάνω, κυρίως επειδή πιεζόταν από το άγχος κόντρα σε μια ομάδα που δεν έδειξε φόβητρο, αλλά ήταν τυχερή και έχει άστρο, καθώς προκρίθηκε για τέταρτη φορά στα ημιτελικά στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις.

Η Εθνική μας βρέθηκε να χάνει με 4-2 και 5-3, αλλά στη συνέχεια και μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Θοδωρής Βλάχος βρήκε τις λύσεις και μπόρεσε να προηγηθεί με τα γκολ των Γούνα, Γενηδουνιά (με πέναλτι κερδισμένο από τον Γούνα) και Κολόμβου (6-5, 1.52 πριν από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτο).

Η απάντηση των Ιταλών ήταν άμεση με τον Φιλιόλι να ισοφαρίζει σε παραπάνω για το 6-6, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο, αφού η ελληνική ομάδα βιάστηκε να παίξει επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα στα 0.04 πριν από τη λήξη.

Στην έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου οι Ιταλοί πήραν κεφάλι στο σκορ με εξάμετρο σουτ του Ντι Φούλβιο (6-7), γκολ που έμελε να είναι το νικητήριο. Η Ελλάδα έχασε επίθεση σε παραπάνω, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Ιταλοί που πήραν την τρίτη ποινή του Φουντούλη.

Η «σετεμπέλο» έχασε ακόμα έναν παραπάνω και η ελληνική ομάδα είχε σειρά να παίξει με παραπάνω ύστερα από τάιμ άουτ. Όμως, ο Ντε Λούνγκο έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Γούνα. Οι Ιταλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε κόντρα με τον Ντι Φούλβιο, όμως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στην τελευταία επίθεση.

Η Ελλάδα είχε 5/12 π.π., 1 περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 3/10 π.π., 2 περιφέρεια, 2 κόντρα.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

 

Υποστήριξη: SilkTech