Η ποδηλατική οικογένεια θρηνεί τον Νίκο Αργυρόπουλο

Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019 - 6:34μμ

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα και στον χώρο της ελληνικής ποδηλασίας η είδηση του θανάτου (20/7) του Νίκου Αργυρόπουλου.

Ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτοπόρους της ποδηλασίας στην Πάτρα. Πρωταθλητής του ΠΟΠ από την ίδρυσή του 1971, τον οποίο υπηρέτησε και από τη θέση του προπονητή. Αρχές δεκαετίας του '80 έγινε προπονητής, τόσο στον ΠΟΠ όσο και κλιμακιακός στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπήρξε μεταξύ άλλων προπονητής του 4ου ολυμπιονίκη μας, Λάμπρου Βασιλόπουλου. Ακολούθως έγινε κριτής ποδηλασίας.

Ήταν τέτοια η αφοσίωσή του στο άθλημα, που πριν μερικά χρόνια ως κριτής σε αγώνα δρόμου, στα "Αθήναια", σε μία κατηφορική στροφή, έκανε κάθε τι δυνατό για να μη συμβεί κανένα ατύχημα στους αθλητές, και το "πλήρωσε" έχοντας ο ίδιος ατύχημα και νοσηλεία στο "Θριάσειο Νοσοκομείο".

Με τη σύζυγό του Παρασκευή, ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά την Ελένη Αργυροπούλου, Εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο Αιγίου και τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, υπάλληλο στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και να δει πέντε εγγόνια.

Την τελευταία περίοδο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την υγεία του.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Κυριακή (21/7) στις 5 το απόγευμα από τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Προαστίου Πατρών.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΠ

"Προσέφερε πολλά στο άθλημα σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε αλλά περισσότερα προσέφερε ως Προπονητής και ως Κριτής ποδηλασίας (Μοτο) φύλακας - άγγελος για τους αθλητές που αγωνιζόντουσαν, πολλές φορές με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Συλλυπητήρια και κουράγιο στη σύζυγο του Βούλα τα παιδιά του Ελένη Τάκη και στα εγγόνια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Καλό ταξίδι φίλε ΝΙΚΟ".

Υποστήριξη: SilkTech