Εξαιρετική επιτυχία στο σεμινάριο της Δύναμης

Τρίτη, Ιούλιος 16, 2019 - 1:35πμ

Ήταν όλοι εκεί, αρπάζοντας την ευκαιρία να προπονηθούν με την καλύτερη ομάδα TAEKWONDO του κόσμου στις κατηγορίες cadets!

Ο λόγος για το αγωνιστικό σεμινάριο PATRAS TAEKWONDO SEMINAR στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο ''Δ. Τόφαλος'', με προσκεκλημένο και επικεφαλής προπονητή του τον Jelle Vicca.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Βελγίου βρέθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το τριήμερο 5-6-7 Ιουλίου στην Πάτρα μαζί με 17μελή αποστολή επίλεκτων αθλητών στη διοργάνωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Μαζί του σε μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής και ο Richard Molle, ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας.

Το αγωνιστικό μέρος του σεμιναρίου περιελάμβανε διπλές προπονήσεις για τα δύο ηλικιακά γκρουπ και ολοκληρώθηκε με ένα δυνατό απογευματινό Sparring στα δύο ολυμπιακά οκτάγωνα τερέν της Δύναμης Πατρών, με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής πόντων δεύτερης γενιάς, αφήνοντας συμμετέχοντες και προπονητές με τις καλύτερες εντυπώσεις για το υψηλό επίπεδο και την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου.
Κορυφαίοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν την Πάτρα με σκοπό να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση του βέλγικου προπονητικού team, ανεβάζοντας το επίπεδο του ελληνικού taekwondo, ενώ από τη διοργάνωση δε θα μπορούσαν να λείπουν ηχηρά ονόματα του εγχωρίου Ταεκβοντο όπως ο δικός μας πατρινός Αργύρης Σοφοτάσιος - Πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων στην κατηγορία των -68 κιλών, η Φανή Τζέλη - χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo Νέων 2017/ χάλκινη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Νέων 2017 / τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του 2018, ο Παύλος Λιότσος- χάλκινος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) 2017, ο Σπύρος Νίτσας- τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και πολλοί πανελληνιονίκες.

Ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου του σεμιναρίου είναι πως αγωνιστικές ομάδες από την Κύπρο τη Νορβηγία και την Ολλανδία καθώς και η βέλγικη KEUMGANG, συμμετείχαν στο αγωνιστικό τριήμερο, προσδίδοντας χαρακτήρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τέλος, να αναφέρουμε πως μετά το πέρας του PATRAS TAEKWONDO SEMINAR διοργανώθηκαν, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κοινές προπονήσεις στα πλαίσια προετοιμασίας της βέλγικης ομάδας για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις καθώς και παραθεριστικές αποδράσεις για μερικές στιγμές χαλάρωσης των αθλητών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πατρινούς αθλητές της ΔΥΝΑΜΗΣ να προπονηθούν με υψηλού επιπέδου αθλητές και να αναπτύξουν ισχυρούς διαπροσωπικούς δεσμούς.

Υποστήριξη: SilkTech