Ο αθλητισμός δεν είναι κονόμα, είναι δουλειά και πόνος

Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2019 - 5:03μμ

Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων Α' - παγκορασίδων Α' καταρρίφθηκαν αρκετά ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών, δείγμα του ταλέντου των νέων αθλητών. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως από όλα τα φετινά πρωταθλήματα, σε αυτό είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή της Αχαΐας, καθώς πήραν μέρος 19 αγόρια και 39 κορίτσια, εκ των οποίων οι 14 ανέβηκαν στο βάθρο.

Όχι μόνο ποσοτικά, λοιπόν, αλλά και ποιοτικά ξεχώρισαν οι νεαροί μας αθλητές.

Κι ένα σχόλιο που έκανε επ' αυτού ο προπονητής του Κούρου, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία:

«Είδαμε πολλά, ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά στους αγώνες. Χρόνια είχα να δω τόσο ποιοτικούς αθλητές, έχουμε μπροστά μας μια σπουδαία φουρνιά. Κι αυτό πρέπει να επισημανθεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα παιδιά των 14-15 ετών να είναι στο Στάδιο καθημερινά, και όχι πάνω σε ένα τάμπλετ.
Τόσο στην Πάτρα, όσο και στο Αίγιο, αποδείχτηκε πως γίνεται σωστή δουλειά, πως η ύπαρξη σωστών εγκαταστάσεων δεν πάει χαμένη. Εδώ και χρόνια, οι ίδιοι και ίδιοι προπονητές, 6-7 ρομαντικοί του χώρου, δίνουμε κάθε τι δυνατόν για να στηριχθεί ο στίβος. Η Ντίνα, ο Βασίλης, ο Κώστας, ο Νίκος και κάποιοι νέοι ακόμα προπονητές, σπάσαμε τα μούτρα μας για να φτάσουμε έως εδώ. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είναι όλα «κονόμα» στον αθλητισμό, κάθε άλλο. Είναι πάνω απ' όλα δουλειά, κούραση, πόνος, προσπάθεια και ξανά δουλειά, δουλειά δουλειά. Το πρωτάθλημα των παμπαίδων ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech