Πρώτη και καλύτερη στην οκτάδα η Εθνική κορασίδων με την Ευφροσύνη Τσιμάρα

Τρίτη, Ιούλιος 9, 2019 - 8:50μμ

Την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Κίρισι εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης κορασίδων.

Η ελληνική ομάδα είχε ρεπό κατά την 3η και τελευταία ημέρα της Α΄ φάσης και περίμενε το ματς της Ιταλίας με τη Σλοβακία, που θα καθόριζε την κατάταξή της. Η «σετερόζα» νίκησε μεν πολύ εύκολα με 25-3, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει καν το σαρωτικό 41-3 της εθνικής επί του ίδιου αντιπάλου, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Έτσι, στην ισοβαθμία που προέκυψε (δεδομένου ότι το χθεσινό μεταξύ τους ματς έληξε ισόπαλο 7-7), η Ελλάδα υπερέχει της Ιταλίας και καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η Εθνική ομάδα κορασίδων αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ιταλία με 7-7, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων.

Βασική με την ομάδα ήταν η Πατρινή Ευφροσύνη Τσιμάρα, η οποία είχε καλή παρουσία.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο ημίχρονο με 4-2, αν και προηγήθηκε η αντίπαλη ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε την πρωτοπορία έως τις αρχές της 4ης περιόδου, όμως με δύο γκολ, η Ιταλία ισοφάρισε στο τελικό 7-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-2 , 3-0 , 2-2 , 1-3

Ελλάδα (Τάσος Παπαναστασίου): Καραγιάννη, Σάντα,  Καλογεροπούλου, Σιούτη 1, Τσιμάρα, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Γκοτζιά, Μήτσου

Ιταλία: Σανταπάολα, Παγκανέλο, Μπόβο, Λεόνε 1, Πάπι 1, Ράινερ, Λόνγκο,  Σκπρούτζι, Ντι Μαρία 2, Μαρούσι, Μαρκέτι 3, Κόστα, Σεσένα

Υποστήριξη: SilkTech