Οι επίδοξοι «Αντετοκούνμπο» και το γήπεδο της ντροπής στην Πάτρα- ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Ιούλιος 3, 2019 - 9:29μμ

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που πραγματικά μια εικόνα αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις. Μικρά παιδιά που διψούν για άθληση τρώνε τα μούτρα τους στα γήπεδα της γειτονιάς τους και βλέπουν τα όνειρα ν’ απομακρύνονται.

Η εικόνα τραβηγμένη (από τον δημοσιογράφο Βασίλη Καψαμπέλη) στη Λεύκα της Πάτρας τα λέει όλα.

Τα παιδιά στη σειρά με μια μπάλα να περιμένουν για να κάνουν ένα σου στο «γήπεδο» μπάσκετ της γειτονιάς τους το οποίο στην κυριολεξία θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Ένα θέμα γνωστό που από τον περασμένο Φλεβάρη έχει αναδείξει το thebest.gr, όταν όμως συνοδεύεται από αυτή την εικόνα παίρνει άλλες διαστάσεις. Ένα γήπεδο που εδώ χρόνια παραμένει σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και μια υπόσχεση εκ μέρους της δημοτικής Αρχής της Πάτρας… μετέωρη τουλάχιστον από το 2016.

Όπως εξηγούσε τον περασμένο Φλεβάρη ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας, Χρήστος Γιαχαλής, εδώ και περίπου τρία χρόνια εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής που επισκέφθηκαν την περιοχή, είχαν υποσχεθεί την αποκατάστασή του.

Σ΄ εκείνη την συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κι υπεύθυνος του Νοτίου Διαμερίσματος Παναγιώτης Μελάς και ο επίσης Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας. «Μας υποσχέθηκαν ότι θα βρουν τα χρήματα και θα το φτιάξουν το γήπεδο.

Μάλιστα εμείς προτείναμε να κρατήσουμε τα κλειδιά ώστε να το κλείνουμε τα βράδια και να βοηθήσουμε ώστε να αποφύγουμε τους βανδαλισμούς. Ακόμα, τρία χρόνια μετά, περιμένουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαχαλής.

Οι κάτοικοι της Λεύκας έκαναν κι όνειρα, μετά τις δεσμεύσεις, για τη δημιουργία ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ στην συνοικία τους προκειμένου να εμπλέξουν με ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά. «Μας έμεναν τα όνειρα και η χαρά. Η εικόνα του γηπέδου είναι άθλια και δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή για το εάν υπάρχουν σχέδια ανακατασκευής του γηπέδου», δήλωνε εμφανώς απογοητευμένος, στο thebest.gr ο κ. Γιαχαλής.

«Κάντε κάτι μήπως και ευαισθητοποιηθούν και το φτιάξουν, είναι πολύ κρίμα», μας προέτρεπαν κάτοικοι της περιοχής όταν μας συνάντησαν στο σημείο την ώρα του ρεπορτάζ… Φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Υποστήριξη: SilkTech