Μαύρα σύννεφα στην συμφωνία Απόλλωνα και Ολυμπιάδας

Δευτέρα, Ιούνιος 24, 2019 - 8:42μμ

Μετά τον υποβιβασμό της ΕΑΠ και της Ολυμπιάδας στις τοπικές κατηγορίες και την… εξαφάνιση της Παναχαϊκής, τις τελευταίες εβδομάδες κυριαρχούσε ένα αισιόδοξο σενάριο για το Πατρινό βόλεϊ.

Η Ολυμπιάδα και ο Απόλλωνας φέρονταν να έχουν καταλήξει σε αρχική συμφωνία ώστε να συνεχίσουν οι «πορτοκαλί» στην θέση του Απόλλωνα στην Α2 (με το δυσάρεστο κομμάτι της ιστορίας να λέει ότι ο Απόλλωνας θα εγκαταλείψει για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια τις Εθνικές κατηγορίες για μη αγωνιστικούς λόγους).

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η προσπάθεια «τορπιλίζεται» από Πατρινούς παράγοντες, με τον Απόλλωνα να δελεάζεται να τους παραχωρήσει το τμήμα μένοντας αυτός στην κατηγορία, με αβέβαιο όμως το μέλλον του.

Η πρόταση έφτασε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, από όπου πήρε και την έγκριση για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Την διαδικασία μάλιστα επέβλεπε και η ομοσπονδία η οποία έδωσε και την προφορική της έγκριση για να συνεχιστεί το εγχείρημα αυτό.

Ο Απόλλωνας όμως ζήτησε ξαφνικά μία παράταση απάντησης μέχρι σήμερα (24/6) το βράδυ και τα πρώτα σύννεφα άρχιζαν να εμφανίζονται.

Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, οι «μελανόλευκοι» δέχθηκαν μία κρούση από ομάδα ανθρώπων για να αναλάβουν οι ίδιοι το τμήμα, να το τρέξουν και προφανώς να το διατηρήσουν οι ίδιοι στην κατηγορία χωρίς… ανταλλαγές. Κι αυτό έφερε τους ανθρώπους του να σκέφτονται σοβαρά να αθετήσουν την συμφωνία τους με την Ολυμπιάδα.

Η Ολυμπιάδα έμοιαζε σε αυτό το χρονικό σημείο, ο μόνος πυρήνας που μπορεί να στηρίξει το Πατρινό βόλεϊ στις πλάτες του, με όσες παθογένειες μαζεμένες βγάζει αυτό.

Αυτό αποδεικνύουν δε και οι συνεχόμενες επιτυχίες σε επίπεδο ακαδημιών, τόσο με μετάλλια σε όλες τις ηλικίες όσο και με παραγωγή παιχτών όπως ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Οι «πορτοκαλί» δεν έχουν παρά να περιμένουν την σημερινή (24/6) απάντηση του Απόλλωνα, ώστε να δουν αν θα ευοδωθούν σε συμφωνία αυτές οι πληροφορίες, που ακόμα και να ευσταθούν δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσουν σε deal.

Την ώρα δε μάλιστα που ο Απόλλωνας έχει δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών και σε περίπτωση αδυναμίας να κατέβει, απειλείται με σοβαρές κυρώσεις, ενώ τα καλύτερα προϊόντα του, που του έφεραν λαμπρές επιτυχίες έχουν κάνει ήδη… φτερά για άλλες πολιτείες.

Υποστήριξη: SilkTech