Αργυρό μετάλλιο οι Βετεράνοι της Γαλήνης στο Πανελλήνιο

Σάββατο, Ιούνιος 15, 2019 - 10:50πμ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ΠΟΦΕΠΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα στο πινγκ-πονγκ, σειρά είχε η τελευταία διοργάνωση για την αγωνιστική χρονιά 2018-2019, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΦΕΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου στην πόλη της Καλαμάτας.

Για τον τίτλο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, όπου συμμετέχουν οι Πρωταθλήτριες ομάδες των επτά Περιφερειών, η Πρωταθλήτρια ομάδα  Δυτικής Ελλάδας, ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Α.Ο ΓΑΛΗΝΗ ΑΧΑΪΑΣ κατέλαβε τη 2η θέση και το ΑΣΗΜΕΝΙΟ Μετάλλιο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, που είναι και η καλύτερη διάκριση που κατέλαβε ποτέ ομάδα από την Περιφέρεια.

Την ομάδα εκπροσώπησαν καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς οι αθλητές ΖΗΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΖΗΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΛΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

Εκτός από τα ομαδικά αγωνίσματα, στην Τελική Φάση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΦΕΠΑ διεξήχθησαν και τα ΑΤΟΜΙΚΑ των ηλικιακών κατηγοριών 18-39, 40-49, 50-59, 60-65 και 65+ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές απ' όλες τις Περιφέρειες.

Εκπροσώπησαν την ομάδα μας αλλά και την Περιφέρειά μας στα ατομικά αγωνίσματα οι αθλητές του Ομίλου Α.Ο ΓΑΛΗΝΗ ΑΧΑΙΑΣ , ΖΗΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ , ΖΗΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΊΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

Ο περσινός Πρωταθλητής Ελλάδας ΖΗΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ συμμετείχε και φέτος στην κατηγορία ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 40-49 ανάμεσα στους καλύτερους 33 αθλητές της κατηγορίας του.

Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και έμεινε στις θέσεις 5-8, με εμφανή τα σημάδια του πρόσφατου τραυματισμού του μόλις 10 μέρες πριν τους αγώνες.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΚΟΣ αρκέστηκε επίσης στις θέσεις 5-8 στην Κατηγορία των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 65+. Αξίζει να σημειωθεί πως κι αυτός ταλαιπωρήθηκε με πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Ο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ συμμετέχοντας στην Κατηγορία των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 40-49, ενώ τερμάτισε 1ος στον όμιλό του, στη φάση των προημιτελικών δεν κατάφερε να ξεπεράσει του εμπόδιο του περσινού Δευτεραθλητή Ελλάδας και έμεινε στις θέσεις 8-16 του ατομικού.

Τέλος ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ συμμετείχε στην Κατηγορία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 40-49 και με πολύ καλές εμφανίσεις κατέλαβε την 3η θέση και το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, αποδεικνύοντας την ανοδική αγωνιστική πορεία του.

Σε εκδήλωση της διοργάνωσης έγιναν οι απονομές τόσο των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων όσο και των ατομικών αγωνισμάτων του Πανελληνίου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Ο Αθλητικός Όμιλος ΓΑΛΗΝΗ Αχαΐας συγχαίρει τους αθλητές του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για τις επιδώσεις τους και τις συνεχόμενες διακρίσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο .

Υποστήριξη: SilkTech