Ο Γιάννης Παπάκος ζει τ' όνειρο του στην Ιταλία

Τετάρτη, Ιούνιος 5, 2019 - 6:04μμ

Η παραγωγή αθλητών πόλο δεν σταμάτησε ποτέ στην Πάτρα παρότι οι ομάδες της έχουν πολλά χρόνια να κάνουν αξιόλογη πορεία στην Α1’ Εθνική κατηγορία.

Ο ΝΟΠ και η ΝΕΠ περνάνε παρατεταμένη περίοδο δεκαετούς αγωνιστικής κάμψης και βρίσκονται πολύ μακριά από τα δικά τους στάνταρ, δεν σταματάνε όμως να βγάζουν αθλητές υψηλού επιπέδου.

Ένα από τα πιο λαμπρά αστέρα της νέας γενιάς είναι και ο Γιάννης Παπάκος. Προϊόν τον ακαδημιών της ΝΕΠ, αγωνίστηκε τρία χρόνια στην Α1, στην ομάδα που τον ανάδειξε, τον ΝΟΠ αλλά και τον Απόλλωνα Αθηνών, όπου έκανε το μεγαλύτερο φροντιστήριο στη θέση του φουνταριστού δίπλα στον κορυφαίο Γιώργο Αφρουδάκη.

Όλα αυτά μόλις στα 24 του χρόνια, μέχρι που ήρθε η ευκαιρία της ζωής του. Η ιστορική Ιταλική ομάδα, Ποζίλιπο, τον κάλεσε να ενταχθεί στις τάξεις της και ο Πατρινός φουνταριστός δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί καν.

Ο Γιάννης Παπάκος μίλησε στο sportin.gr για την εμπειρία του.

- Πως ένιωσες όταν ήρθε η πρόταση από τους Ιταλούς; Πως προέκυψε;

«Στην αρχή πραγματικά είχα μείνει έκπληκτος. Το να σε καλεί ένα τέτοιο κλαμπ αυτού του βεληνεκούς δεν είναι κάτι μικρό και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανος που αποτέλεσα κομμάτι της ιστορίας της ειδικά μετά από μια τέτοια επιτυχημένη σεζόν».

- Φαίνεται σαν οργανισμός ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως;

«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Μιλάμε για μια ομάδα με 3 Champions league, 1 len Cup, 11 πρωταθλήματα Ιταλίας κλπ. Και ας μην συζητήσουμε και τους αθλητές που έχει βγάλει στο παγκόσμιο στερέωμα. Άλλα και η οργάνωση του Ομίλου μαζί με τις εγκαταστάσεις της είναι αντάξια της ιστορίας της Posillipo».

- Ποιες είναι οι διαφορές με την Ελλάδα, υποδομές, εγκαταστάσεις, σημασία στον κόσμο; Πως βιώνεις την εμπειρία;

«Tο Ιταλικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς σίγουρα. Υπάρχουν κανονισμοί από την ομοσπονδία που μπορούν να πηγαίνουν το άθλημα μόνο μπροστά και να το εξελίσσουν κάθε χρόνο. Όταν έπαιξα το Ναπολιτάνικο ντέρμπι με την Κανοτιέρι με περισσότερους από 1000 θεατές και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων καθόντουσαν ανάμεικτα αυτό τα λέει όλα και για την παιδεία που έχουν αλλά και το πόσο αγαπούν το πόλο»!

- Παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στον Ελληνικό και Πατρινό χώρο; Πως βλέπεις τον ΝΟΠ; Την Εθνική;

«Βεβαίως παρακολουθώ το τι συμβαίνει στο Πατραϊκό πόλο αφού πολλά από τα παιδιά αυτά έχουμε μεγαλώσει μαζί και μέσα και έξω από το νερό. Νομίζω για τον ΝΟΠ είναι μια πολύ επιτυχημένη χρόνια αφού μπήκαν στα πλέι οφ και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1.

Η εθνική ομάδα έχει το παγκόσμιο μέσα στον Ιούλιο και έχει αποδείξει πως η διάκριση και το μετάλλιο είναι ο μόνος στόχος της. Ας τους ευχηθούμε να έχουν μια καλή προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς και καλή επιτυχία στα παιχνίδια».

- Έχεις επαφές με συμπαίχτες σου στην Πάτρα; Πως αντιμετώπισαν την μεταγραφή σου;

«Εννοείται ότι έχω επαφές με πολλά από τα παιδιά που παίξαμε μαζί. Νομίζω χάρηκαν όσο χάρηκα και εγώ. Ναι με ρωτούσαν συνεχώς πως πηγαίνω πως τα βλέπω τα πράγματα εκεί και μάλιστα ήρθαν και πολλοί από το χώρο μας στην Νάπολη να με επισκεφθούν».

- Τι χρειάζεται για να βρεθείς στο σημείο που βρέθηκες εσύ, από πλευράς προετοιμασίας και ψυχικής αντοχής;

«Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Για να καταφέρεις να πετύχεις ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά. Ίσως τα αποτελέσματα να μην έρθουν γρήγορα άλλα εκείνο είναι το σημείο που θα πρέπει να επιμένεις μέχρι να τα καταφέρεις. Και αυτό δεν είναι μόνο για τον αθλητισμό αλλά σε οτιδήποτε αποφασίσεις να ασχοληθείς στην ζωή σου».

Υποστήριξη: SilkTech