Η Πάτρα βαδίζει στην οδό Αγίου Ανδρέου

Παρασκευή, Μάιος 10, 2019 - 6:33μμ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνέντευξη Τύπου για το μίτινγκ βάδην «3rd Coffeebrands Race Walking Festival» που διοργανώνει την Κυριακή η Ολυμπιάδα υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Είναι η 3η φορά που διεξάγεται, στο τμήμα της οδού Αγίου Ανδρέου (Γούναρη έως Κολοκοτρώνη) και πρόκειται για ένα θεσμό ήδη, δοθέντος ότι ξεκίνησε (ως «Βαδίζω στην Πάτρα») το 2010 και μετά από έξι διοργανώσεις μεταφέρθηκε εκτός Σταδίου, στο κέντρο της Πάτρας, δείγμα εξωστρέφειας του στίβου και γνωριμίας των πατρινών με την ήπια άσκηση, το βάδην.

Για τους αγώνες μίλησαν στο ξενοδοχείο «Patras Palace» o ομοσπονδιακός τεχνικός στίβου Δημήτρης Ορφανόπουλος, ο Δημήτρης Καμπάνας, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Coffeebrands, ο βοηθός Περφερειάρχη, Αντώνης Χαροκόπος και ο πρωταθλητής Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος.

Παρόντες ακόμα, ο έφορος στίβου της Ολυμπιάδας, Πέτρος Μαντάς και ο προπονητής Κώστας Λεβιδιώτης.

Το φετινό μίτινγκ θα διεξαχθεί παρουσία διεθνών κριτών, ενώ στόχος είναι όπως του χρόνου ενταχθεί στο καλεντάρι της διεθνούς Ομοσπονδίας.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Ορφανόπουλος και τόνισε τη σημασία του αθλητικού γεγονότος και τις προοπτικές που δημιουργεί για τον αθλητισμό της Πάτρας και της χώρας γενικότερα. Αν κάποια πόλη έπρεπε να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση είναι η Πάτρα αφού έχει κατά κύριο λόγο τους περισσότερους πρωταθλητές στο αγώνισμα εδώ και δεκαετίες. Το στοίχημα όπως ανέφερε είναι η διοργάνωση από το 2020 να ενταχθεί στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου και να πάρει πλέον το δρόμο του μεγάλου ευρωπαϊκού μήτιγκ στο αγώνισμα του βάδην. Για αυτό ακριβώς το λόγο έχουν προσκληθεί φέτος 3 διεθνείς κριτές βάδην από ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ξεκινήσει η διεθνής πορεία της διοργάνωσης. Κλείνοντας ανέφερε ότι φέτος δημιουργείται νέο ρεκόρ συμμετοχών που ίσως αγγίξει τους 80 βαδιστές και βαδίστριες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στη συνέχεια εκ μέρους της Περιφέρειας μίλησε ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος είπε ότι με ιδιαίτερη χαρά η περιφέρεια στηρίζει για δεύτερη χρονιά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, σε ένα αγώνισμα όπου οι αθλητές της περιφέρειας έχουν συνεχείς επιτυχίες αλλά και για το γεγονός ότι συνδέεται και με το ΚΕΔΜΟΠ (το πρόγραμμα εθελοντών μυελού των οστών), όπου και θα υπάρξει και ανάλογη δράση ταυτόχρονα με τον αγώνα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι και τα επόμενα χρόνια η διοργάνωση θα συνεχίσει να εξελίσσεται και θα ακολουθήσει ευρωπαϊκή πορεία.

Ο κ. Δημήτρης Καμπάνας, εκπρόσωπος της Coffeebrands, τόνισε ότι «στηρίζουμε για τρίτη συνεχή χρονιά την αγωνιστική αυτή εκδήλωση που ξεκινάει από την Πάτρα και θέλει να εξελιχθεί στο ευρωπαϊκό αθλητικό γίγνεσθαι κάτι που ταιριάζει και με την εταιρεία μας που έχει ξεκινήσει από την Πάτρα και ακολουθεί πλέον διεθνή πορεία.

Ο Ντίνος Ντεντόπουλος, εκπρόσωπος των αθλητών, πανελληνιονίκης πολλάκις στο βάδην, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με τα χρώματα της Ολυμπιάδας Πατρών, τόνισε πόσο σπουδαία είναι αυτή η προσπάθεια που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες διεθνείς συναντήσεις στις οποίες πηγαίνουμε να αγωνιστούμε. Μακάρι, τα επόμενα χρόνια, με τη βοήθεια όλων των φορέων, να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Τέλος, ο Κώστας Λεβιδιώτης, προπονητής της Ολυμπιάδας Πατρών κάλεσε τον κόσμο να έρθει στην Αγίου Ανδρέου στο ύψος της Αγίου Νικολάου, εκεί που θα είναι η καρδιά των εκδηλώσεων και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των βαδιστών και βαδιστριών της χώρας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech